Izvor:
25.03.2024 u 07:38
1

DAČIĆ U NJUJORKU: Održavanje sednice SB UN o bombardovanju SRJ neizvesno

Održavanje sednice Saveta bezbednosti (SB) UN povodom 25 godina NATO bombardovanja SR Jugoslavije, koja je zakazana za danas, na inicijativu Rusije, i dalje je neizvesno.
Sednica je zakazana za 15 časova po njujorškom vremenu, ali će se o održavanju sednice odlučivati neposredno uoči zakazanog termina.
Na sajtu SB UN navedeno je da je u 15 časova sednica SB, a da je prva tačka usvajanje dnevnog reda, a druga pretnje međunarodnom miru i bezbednosti.
U Njujork je tim povodom doputovao ministar spoljnih poslova Srbije i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, a sednici bi trebalo da prisustvuju i stalni predstavnik Srbije pri UN ambasador Nemanja Stevanović i ambasador u Vašingtonu Marko Đurić.
Ministar Dačić ranije je izjavio da je Srbija spremna za sednicu, bez obzira na poruke iz pojedinih zapadnih zemalja.
„Postoje najave zapadnih zemalja koje poručuju da ne dolazimo bespotrebno jer sednice verovatno neće biti. To znači da bi mogle da inciraju glasanje o proceduri”, rekao je ranije Dačić.
  Prema njegovim rečima, Srbija ne ide na sednicu da bude „arbitar u odnosu velikih sila“, već da govori o problemima, bombardovanju i agresiji kojom je porušen sistem Ujedinjenih nacija.
Dačić je tada rekao i da ne veruje da će kod država koje su izvršile bombardovanje proraditi griža savesti ili da će one reći da su pogrešili, ali da je, kako je istakao, bitno da se čuje naša istina o svemu tome.
Sednica SB UN bila je jedna od tema razgovora koji su u četvrtak u Moskvi imali Dačić i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DAČIĆ U NJUJORKU: Održavanje sednice SB UN o bombardovanju SRJ neizvesno”

  1. G.DAČIĆ BI MORAO BITI PREDSEDNIK VLADE,,,ČOVEK SA DUGIM ISKUSTVOM !!!!! IMA OGROMNO KONTAKATA PO SVETU I TO NEBI SMELO UTICATI U KOJOJ STRANCI PRIPADA !!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter