Izvor: tanjug
03.11.2021 u 17:03
0

DIMITROV STIGAO U SRBIJU: Severna Makedonija posvećena „OTVORENOM BALKANU“

Zamenik predsednika vlade Severne Makedonije Nikola Dimitrov, stigao je posle podne u Beograd, gde će sutra učestvovati u razgovorima u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

Dimitrova je na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekala ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

PROČITAJTE JOŠ:Susret Dačića sa potpredsednicom Poljskog Sejma Malgožatom Gosjevskom

U izjavi za Tanjug po sletanju na beogradski aerodrom, Dimitrov je poručio da je Severna Makedonija, i pored poslednjih dešavanja u toj zemlji posle lokalnih izbora, potpuno posvećena inicijativi „Otvoreni Balkan“.

-Dolazim u trenutku, kada su, kao što znate, završeni lokalni izbori u Severnoj Makedoniji, koji su ostavili posledice, pa i političku krizu na neki način. Važno je da pošaljemo signal da smo, kao država i vlada, potpuno posvećeni inicijativi koja se rodila na Balkanu i koja ima za cilj, pre svega, evropski Balkan -rekao je Dimitrov.

Istakao je da je regionalna saradnja „apsolutno evropska priča“ i naveo da saradnja može i dalje da se produbi.

-Nameravam da predložim da se kao važan segment u inicijativu unese i digitalizacija i to kako digitalizacija može da pomogne ubrzanju regionalne saradnje- rekao je Dimitrov.

U okviru inicijative „Otvoreni Balkan“, predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće sutra sa zamenikom predsednika makedonske vlade Dimitrovim i premijerom Albanije Edijem Ramom.

Sastanku trojice zvaničnika prethodiće susret sa predstavnicima kompanija iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije, kao i sa predstavnicima Atlantskog saveta.

Nakon razgovora, uslediće zajednička konferencija za novinare Vučića, Dimitrova i Rame.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter