Izvor:
22.11.2019 u 06:14
0

ĐORĐE MILIČEVIĆ:  Socijalistička partija Srbije pruža punu podršku predsedniku Srbije! (FOTO)

Socijalistička partija Srbije pruža punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Savetu za nacionalnu bezbednost u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Republike Srbije, izjavio je predsednik poslaničke grupe te stranke Ðorđe Milićević.

On je ukazao da je Srbija već duže vreme izložena obaveštajnim aktivnostima preko agenata većeg broja veoma moćnih država, ali i onih manjih koji Srbiju ne žele kao stabilnu, privredno prosperitetnu, ekonomski snažnu i bezbednosno sigurnu državu.

– Ovakve atribute Srbiji nije niko poklonio niti je neko drugi omogućio da Srbija danas bude ono što jeste – međunarodno respektabilna, a regionalno faktor mira i stabilnosti. To što je Srbija danas, posledica je uspešnog rukovođenja i principijelne politike koju sprovodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije – ocenio je Milićević večeras u pisanoj izjavi posle konferencije za novinare predsednika Aleksandra Vučića.

On je poručio i da će u konstalaciji snaga većeg broja država koje nametanjem interesa pokušavaju da Srbiju podvedu u funkciju njihovih geopolitičkih i drugih ciljeva, Srbija ostati i uvek biti "čvrsta i nesalomiva".

– U tom smislu veliku ulogu imaju naše bezbednosne službe koje bezrezervno štite Srbiju suzbijanjem svih subverzivnih i drugih aktivnosti usmerenih protiv Srbije i njenog rukovodstva. Zato Vojnobezbednosna, Vojnoobaveštajna i Bezbednosno informativna agencija, kao i policija i vojska zaslužuju veliko poštovanje i nemerljivu podršku za sve ono što čine u cilju zaštite interesa Srbije i svih njenih građana – naveo je Milićević.

On je istakao da je u turbulentnim i složenim okolnostima na putu kojim Srbija ide s jedne strane prema EU, a s druge strane neguje i unapređuje odnose sa svim drugim zemljama, čuvajući vojnu neutralnost, podrška predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi je imperativ, "jedini bedem od svih napada i pokušaja da Srbija poklekne i postane interesna sfera raznih svetskih moćnika".

Jasna je odlučnost i opredeljenost Srbije da samostalno i nezavisno odlučuje o svojoj budućnosti, kaže Milićević.

– Svi slobodoljubivi građani Srbije, svi koji vole Srbiju, a njih je najviše, podržaće našeg predsednika i našu vladu u ovoj teškoj borbi za vitalne interese države. Socijalistička partija Srbije je uvek bila i biće u funkciji zaštite takvih interesa – poručio je on.

Izvor: tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter