Izvor:
20.12.2017 u 19:52
0

ĐORĐEVIĆ POTPISAO SPORAZUM U MOSKVI: Srpski radnici sada imaju pravo na ruske penzije!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je u Moskvi sa ruskim kolegom Maksimom Anatoljevičem Topilinom, Sporazum o socijalnoj sigurnosti i naglasio da Srbija i Ruska Federacija zaslužuju ovakav sporazum, jer je neophodno da imaju dobre odnose u svim oblastima, pa i u ovoj.

– Sporazum o socijalnoj sigurnosti je od izuzetne važnosti za građane Republike Srbije koji žive i rade u Ruskoj Federaciji. Njegovim potpisivanjem svi naši državljani koji odlaze na rad u Rusiju, kao i građani Rusije koji dolaze na rad u Srbiju, mogu da ostvare pravo na penziju – rekao je Đorđević.

Ministar je istakao da je jedan od prioriteta Vlade Srbije stvaranje boljih uslova života i rada njenih građana i da će se u skladu sa tim truditi da se svima obezbedi sigurnija i spokojnija budućnost. Važnost ovog sporazuma potvrdio je i predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin, i predsednica Saveta Federacije Gornjeg doma Federalne skupštine Valentina Ivanovna Matvijenko.

Ministar Đorđević je istakao da je sa ministrom rada Topilinom, pored ostalog, razgovarao i o iskustvima, kao i o načinu stvaranja povoljnije demografske slike u Republici Srbiji, po uzoru na Rusiju.

Izvor: Kurir
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter