Izvor:
25.04.2019 u 14:45
0

ĐUKIĆ-DEJANOVIĆ: Sve dok je rana Kosovo u ovom stadijumu nema krupne ekonomske stabilnosti Srbije!

Ministarka bez portfelja za populacionu politiku Slavica Ðukić Dejanović, nema velika očekivanja od predstojećeg susreta u Berlinu gde će predsednik Vučić nakon posete Kini, razgovarati sa nemackom kancelarkom Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron o odnosima sa Prištinom i rešenju kosovskog problemu, ali kaže da će nakon njega Srbija" imati još jedan uvid u realnost".

Svi bismo jako voleli da dijalog bude metod ili put daljih odnosa Beograda i Prištine, ali se bojim da se to neće dogoditi zbog tvrdoglavosti Prištine kaže Ðukić.

Ne idemo u pravcu u kom je većina trezvenih građaana Srbije želela da idemo, dodaje Ðukić Dejanović i kaže da je situacija dugo zamrznuta i da se pogoršava, jer,su posle svih izbegavanja Prištine da ispune obaveze iz Briselskog dogovora došle i finasijske reperkusije koje nisu male.

Priština ne želi da povuče takse, iako postoji zaista iskrena želja rukovodstva Srbije, predsednika Vučića, ministra Dačića da se situacija sredi – kaže ministarka, i dodaje da "sve dok je rana Kosovo u ovom stadijumu" nema krupne ekonomske stabilnosti Srbije.

Međutim, poseta predsednika Vučića Kini i razgovori sa visokim zvaničnicima Kine i Rusije pokazuje da postoji podrška, prijateljski odnosi i ekonomska saradnja sa ove dve svetske sile i da to raduje sve građane Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter