Izvor:
20.01.2018 u 15:03
0

Đurić: Poseta Vučića poruka snage i jedinstva čitave Srbije!

Poseta Predsednika Srbije KiM Aleksandra Vučića šalje poruku jedinstva i snage čitave Srbije i neizmerno znači našem narodu, a takođe i šalje poruku da nas neće slomiti, pokolebati i oterati odavde, izjavio je danas Direktor kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Ðurić je naveo da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Kosovskoj Mitrovici razgovarati sa svim vodećim predstavnicima Srba, narodom…"i imati sa njima iskren i direktan razgovor o tome o tome šta i kako dalje, kako da ojačamo naše zajedništvo i borbu da ovde opstanemo".

On je precizirao da će nakon Kosovske Mitrovice Vučići posetiti Laplje selo i takođe razgovarati sa građanima iz svih delova Kosova i Metohije.

"Našim ljuidima u ovom teškom trenutku ova poseta znači da je čitava Srbija sa njima, da podržava njihovu borbu i ostanak i opstanak i niko nije srećniji od Srba na KiM da vidi predstavnike svoje države Srbije" podvukao je Ðurić.

Ðurić je ocenio da je složen i komplikovan trenutak za posetu, da svi znaju koji su rizici ali i samtra da je odluka predsednika Srbvije da poseti naš narod koji ovde živi od izuzetnog – suštinskog značaja.

"Nema većeg ohrabrenja, i veće solidarnosti i zajedničke borbe od toga ne može biti". rekao je Ðurić.

Direktor Kancelarije za KiM je u Banjskoj, odgovarajući na pitanja o stavu privremenih institucija u Prištini u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanvića i da nude razmenu informacija, rekao da nas reči ne interesuju već samo dela.

"Neka kažu ko je ubica, neka pomognu da se on pronađe i ako nisu u stannju, neka omoguće organima Srbije da nesmetano vode istragu. Mi ćemo našu istragu svakako sprovesti, a njihovo odbijanje da na aktivan način pomognu govori već o tome kakve su namere", rekao je Ðurić.

Što se dijaloga u Briselu tiče, Ðuirić je rekao da je naš zahtev samo da nam kažu ko je ubio Ivanovića "pa da razgovaramo dalje".

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter