Izvor:
20.01.2018 u 17:22
0

ZVONA OGLASILA DOLAZAK VUČIĆA NA KIM: Predsednik stigao u Banjsku, dočekao ga veliki broj građana!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas pre podne u manastir Banjska, gde ga je, na početku celodnevnog boravka na Kosovu i Metohiji, pod krupnim snegom i uz zvuk manastirskiuh zvona, dočekao veliki broj građana i sveštenstvo manastira s vladikom Teodosijem.

Tu su i svi predsednici opština sa severa Kosova, kao i predstavnici Srpske liste, izuzev gradonačelnika Mitrovice Gorana Rakića, koji predsednika dočekuje u tom gradu.

Predsednik Srbije će, posle posete Banjskoj, razgovarati sa srpskim zvaničnicima i građanima u Kosovskoj Mitrovici.

Nakon toga predsednik Srbije razgovaraće sa Srbima iz svih krajeva Kosova i Metohije u Domu kulture u Lapljem Selu, koje se nalazi nedaleko od Prištine.

Posetu predsednika Srbije Kosovu prati 250 akreditovanih novinara.

Predsednik Srbije odlazi na Kosovo i Metohiju u teškom trenutku, nakon ubistva srpskog političara iz Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića, što je uznemirilo Srbe, koji su zabrinuti za bezbednost i dalja dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini.

Poseta Predsednika Srbije KiM Aleksandra Vučića šalje poruku jedinstva i snage čitave Srbije i šalje poruku da nas neće slomiti, pokolebati i oterati odavde, izjavio je jutros u Banjskoj direktor kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da je to teška, rizična poseta i veliki bezbednosni izazov.

"Ubistvo Olivera Ivanovića ostavlja prostora za sumnju ko je sve mogao da učestvuje i čini tu posetu veoma složenom. Ali, sa Vučićem se o toj temi ne može razgovarati, on ne razmišlja da li je njegova lična bezbednost ugrožena", rekao je Stefanović.

Predsednik Vučić na Kosovu će razgovarati sa ljudima, kaže Stefanović, hoće da čuje šta njih trenutno najviše opterećuje i želi da svojim prisustvom, ne samo unese mir, već i neku vrstu uverenja da nisu zaboravljeni.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter