Izvor:
05.12.2019 u 10:59
0

ĐURIĆ: PR zvanično suspendovala prava Srba na KiM!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Ðurić, poručio je, povodom presude izrečene Ivanu Todosijeviću, da je prištinsko pravosuđe i zvanično danas suspendovalo sva prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, na slobodu mišljenja i govora.

– Svi smo mi Ivan Todosijević – naveo je Ðurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Todosijević, funkcioner Srpske liste, osuđen je u Prištini na dve godine zatvora zato što je za zločin u Račku rekao da je izmišljotina.

Prema rečima Ðurića, ono što je Todosijević izrekao smeta Prištini, jer njihova lažna država kao kula od karata počiva na lažima i prikrivanju zločina, i zato se panično plaše svakog glasa istine.

Albanski šovinisti danas su i zvanično suspendovali sva prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji na slobodu mišljenja i govora, osudivši Ivana Todosijevića na dve godine zatvora zbog toga što je, na osnovu istorijskih činjenica, izrekao ono što svaki Srbin zna i oseća – poručio je Ðurić.

Direktor Kancelarije za KiM ističe da je Ivan Todosijević danas i zvanično postao žrtva aparthejda zbog smelosti da govori istinu i država Srbija će mu pružiti svaki vid zaštite od progona.

– Srpski narod niko ne može sudskim presudama i dekretima primorati da prihvati isfabrikovane interpretacije prošlosti, zatvori oči pred nepobitnim istinama o izmišljenom zločinu nad civilima u Račku i da pristane na zataškavanje zločina koje su činili teroristi UČK – naveo je Ðurić.

Istakao je da je prištinsko pravosuđe danas nanelo nesagledivu štetu procesu pomirenja na Kosovu i Metohiji, stavivši se otvoreno u službu šovinističke kampanje protiv čitavog srpskog naroda u pokrajini.

– Pozivam Srbe na Kosovu i Metohiji da nastave da jednako smelo i istinoljubivo kao i do sada govore o zločinima UČK i činjenici da su zapadne obaveštajne službe i njihova propagandna mašinerija kreirali lažnu sliku o događajima u Račku kako bi NATO dobio povod za rat protiv Savezne Republike Jugoslavije – naveo je Ðurić.

Neka se Priština ne nada, kaže Ðurić, da će slomiti volju Srba da opstanu na Kosovu i Metohiji tako što će zatvarati njihove političke prvake, a Srbija i srpski narod danas su, ovom antipravnom presudom, samo još više učvršćeni u rešenosti da se odupru nacifikaciji društva u našoj južnoj pokrajini.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter