Izvor:
31.10.2023 u 13:22
0

EK: Poseta Fon der Lajen Z. Balkanu ukazuje na značaj koji se daje proširenju EU

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero izjavila je danas da je poseta predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen Zapadnom Balkanu pokazatelj toga koliki značaj EU daje procesu proširenja.

Mali: Pripremni radovi na EKSPO u punom jeku, Vlada subvencioniše izgradnju novih hotela

„Poseta je jasno pokazuje koliki značaj dajemo procesu proširenja, pogotovo kada je reč o Zapadnom Balkanu. To je glavni prioritet Komisije od početka ovog mandata“, rekla je Pisonero na brifingu za novinare u Briselu.

Dodala je da se radi i na predlogu u vezi sa planom ekonomskog rasta za zemlje Zapadnog Balkana kako bi se one približile jedinstvenom tržištu Evropske unije. Odgovarajući na pitanje novinara o dijalogu Beograda i Prištine, Pisonero je rekla da Evropska komisija u potpunosti podržava napore visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Kada je reč o dešavanjima u Banjskoj, 24. septembra, portparolka Evropske komisije je rekla da su istrage u toku i da se još uvek čeka njihov rezultat.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter