Izvor:
13.07.2017 u 23:38
0

Formiran Savet za suzbijanje nasilja u porodici: PRVA SEDNICA SLEDEĆE SEDMICE!

Vlada Srbije je na današnjoj sednici osnovala Savet za suzbijanje nasilja u porodici, koji bi prvu sednicu trebalo da održi naredne nedelje.

Ministarka pravde Nela Kuburović koja je član tog Saveta, kaže da je njegovo osnivanje predviđeno Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici, koji je na predlog Ministarstva pravde Skupština Srbije usvojila u novembru 2016, a čija je primena počela 1. juna ove godine.

Ona je kazala da nije reč o iznuđenim rešenjima zbog tragičnih događaja koji su se desili u poslednjih nekoliko dana.

– Morali smo da sačekamo formiranje Vlade u punom mandatu, kako bismo osnovali ovaj Savet – kazala je ona.

Pored nje, članovi Saveta su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar rada Zoran Đorđević i ministarka bez portfelja Slavica Đukić- Dejanović, kao i predstavnici ustanova nadležnih za primenu zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Savet može, po potrebi, da uključi u rad i predstavnike naučnih i drugih stručnih institucija i udruženja čija je delatnost povezana sa zaštitom od nasilja u porodici.

Prema rečima ministarke, cilj Saveta je da prati primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici i da blagovremeno otkloni nedostatke i nedoumice, koje se jave u praksi.

izvor/blic

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter