Izvor: tanjug
13.12.2022 u 09:53
0

FRANCUSKA ZABRINUTA ZBOG PORASTA TENZIJA NA KOSOVI I METOHIJI: Oštra osuda napada na misiju EULEX-a

Francusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je Francuska “veoma zabrinut” zbog porasta tenzija na severu Kosova i Metohije i da oštro osuđuje svako nasilje na terenu.

-Francuska je veoma zabrinuta zbog situacije na severu Kosova i oštro osuđuje neprihvatljiv napad na misiju EULEX-a na Kosovu i sve akte nasilja na terenu -navodi se u saopštenju ministarstva.

Zvanični Pariz je pozvao strane da pokažu „najveću uzdržanost i osećaj odgovornosti kako bi bile smanjene  tenzije“.

-Francuska u potpunosti podržava evropsko posredovanje, koje mora da postigne napredak u sveobuhvatnom, pravno obavezujućem sporazumu između Srbije i Kosova – navodi francusko ministarstvo spoljnih poslova .

U saopštenju Beograd i Priština se „snažno podstiču da se ponovo uključe u dijalog uz posredstvo EU“.

Srbi na Kosovu i Metohiji, koji protestuju zbog protivpravnog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića, i dalje su na barikadama na severu pokrajine. 

Sever Kosmeta blokiran je i od strane kosovske policije, a preko administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje ne može se ni peške.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 17

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter