Izvor: Kurir.rs
26.06.2023 u 09:57
0

BIVŠI FUNKCIONER JUL-A OTKRIO ŠTA MU JE MILOŠEVIĆ NAREDIO 5. OKTOBRA: Progovorio o ubistvima devedesetih i UMEŠANOSTI Mire Marković

Odlučno je negirao bilo kakvu povezanost Mirjane Marković sa političkim ubistvima devedesetih godina:

Jugoslovenska levica bila je krajnje levičarska politička stranka u Saveznoj Republici Jugoslaviji. Na svom vrhuncu, stranka je imala 20 mesta u Narodnoj skupštini Republike Srbije nakon opštih izbora 1997.

DETALJI ŽIVOTA VIŠE NEGO INTRIGANTNI: Evo gde je i šta radi čuveni Marko Milošević nakon dugogodišnje medijske ilegale!

Mirjana „Mira“ Marković supruga bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, bila je lider i osnivač ove političke partije. Nakon ubistva Zorana Todorovića Kundaka, generalnog sekretra jugoslovnske levice, 24. oktobra 1997, na njegovo mesto dolazi Ratko Krsmanović.

Za Miru Marković kaže da ne postoji istina o njoj, osim smrti 14. aprila 2019 godine.

Ratko Krsmanović bio je gost emisije Crna Hronika na Kurit televiziji.

– Želeo bih da istaknem da je Jugoslovenska levica nastala kao izraz i potreba tadašnjih okolnosti. Levica je međusobno bila pocepana. Postojala je potreba da se razlike i raspukline svih levičara prevaziđu na način da se objedini njihovo delovanje. Tako je nastala potreba da se osnuje pokret i za one pojedince koji nisu našli motiv da se angažuju tada u okviru postojećih političkih partija. Počeli smo kao jedna svejugoslovenska partija – rekao je Krsmanović i dodao:

– To što je Jugoslaviji pretila opasnost od spoljašnjih i unutrašnjih neprijatalja bio je razlog više da se ujedinimo u okvirima tadašjih mogućnosti. Ta snaga se ruinirala vremenom i ideja je devalvirana por pritiskom onih službi koje su dugo negovane upavo za takvu svrhu.

Tvrdi da je u vreme osnovanja Jugoslovenske levice postojala informacija da SAD planiraju da na prostoru Jugoslavije konstituišu svoju levicu:

– Tih godina kada je nastajala Jugoslovenska levica bili smo obavešteni o naporima Sjedinjenih Američkih država da na prostoru Jugoslavije konstituišu jednu njihovu levicu koja će služitu interesima i ciljevima nekih kolonijalnih šema. Znali smo da je Korać bio jedan od ljudi koji je bio planiran u toj projekciji. Sve ljude za koje smo, takođe znali videli smo ih na bini 5. oktobra, što govori o jednom usaglašenom projektu. To je samo ubrzalo osnivanje Jugoslovenske levice. Ni u okviru SPS-a nisu bila usaglašena stanovišta. Bilo je nacionalisitčkih struja kojima se JUL snažno protivila.

Tvrdi da je ubistvo Zorana Todorovića Kundaka najverovatnije povezano sa strukturama službi bezbednosti.

– Za to ubistvo do danas niko nije snosio odgovornost, a moje mišljenje je da bi odgovornost trebalo tražiti u strukturama tadašnjih službi bezbednosti, ali to je osmišljeno tako da se to nikad ne sazna. Bio sam sa Radetom Markovićem u komunikaciji, a mislim da bi Jovica Stanišić bio najpozvaniji da pomogne oko istrage za to ubistvo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter