Izvor: BSC happy portal
26.06.2023 u 09:24
0

NIKOLA SELAKOVIĆ U „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: „U susret Vidovdanu ministar odbrane i ja ćemo u Kraljevu dodeliti prve dve boračke spomenice“

Široki auditorijum je uz Hepi televiziju ovog jutra.

U današnjoj emisiji “Dobro jutro, Srbijo” gostovao je ministar za rad, zapošljavanje, borčaka i socijalna pitanja Nikola Selaković koji je tokom medijskog istupanja govorio o sutrašnjoj dodeli boračkih spomenica.

NIKOLA SELAKOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Svi napadi na našu zemlju pokušaj da se Srbija disciplinuje!

  • Pre same pandemije virusa korona 2020. godine donet je novi zakon  o pravima ratnih, vojnih, civilnih invalida rata, boraca i porodica palih boraca, taj zakon je definisao koja su boračka prava, a jedno od njih je i pravo na boračku spomenica. To je bilo mrtvo slovo na papiru, dok u martu nismo doneli uredbu kojom smo uredili način izrade, dodele i nošenja boračke spomenice. Sutra u susret Vidovdana, jednom od najznačajnih dana srpske istorije i prazniku, ministar odbrane Miloš Vučević i ja ćemo u Kraljevu dodeliti prve dve boračke spomenice. Na žalost nećemo ih dodeliti boricma, već majci Nadi Milić, trojice braće Gorana, Srđana i Bobana – koji su stradali braneći zemlju od NATO agresora i šiptarskih terorista. Srđan i Boban su stradali 1999. godine. Goran je godinu dana nakon toga preminuo od tuge za braćom. Otac koji se prijavio kao dobrovoljac vratio se živ i zdrav iz rata. Majka Nada je ostala sama da čuva sećanje, otac je kasnije preminuo. Nakon toga ćemo dodeljivati po čitavoj Srbiji boračke spomenice. Upada u oči to da ovakva dodela dolazi nakon 24 godine, otkako su dali svoje živote. Od 2014. godine otakako je na čelo došao Aleksandar Vučić počeli smo ovom temom da se sve ozbiljnije bavimo, 2020. je donet zakon, on je veliko broj stvari dobro uredio. Sada će postojati boračka spomenica za sve one koji su se od 1991. do 1999. godine borili za srpski narod i slobodu  –  objasnio je koncizno ministar Selaković.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter