Izvor: Tanjug
12.12.2022 u 07:31
0

GORAN RAKIĆ SA LICA MESTA: „Formiran je Krizni štab koji će izveštavati o situaciji na terenu…“

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je, zbog kompleksnosti situacije na KiM, formiran Krizni štab koji će redovno izveštavati o situaciji na terenu. Rakić je, komentarišući situaciju na terenu, rekao je da su tenzije na KiM i dalje prisutne.

PREDSEDNIK SRPSKE LISTE GORAN RAKIĆ GAĐA PRAVO U METU: „Kad Srbin zaćuti, treba se zabrinuti, a Srbi su počeli da ćute…“

„Tenzije nisu pale. Ovde smo u Zvečanu, tačnije u mestu Rudare, gde se narod okuplja sve više i sve veći broj građana pristiže svakoga trenutka“, rekao je Rakić. On je ocenio da je nakon izjav juče premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija samo podgrejana vatra i da su sprske porodice uplašene. „Građani nisu i ne žele da nasedaju na provokacije“, poručio je on. Rakić je pozvao građane da, imajući u vidu viši stepen tenzija koji je posledica pretnji Prištine, budu mirni i uzdržani, „ali i budni i ne dozvole da iko naseda na provokacije“. „Upravo je to ono što želi Priština. Priština stalno sprovodi neke akcije da bi izazvali našu reakciju i okrivili nas da smo mi taj rušilački i remetičački faktor“, upozorio je Rakić. On je naglasio da Srbi na severu KiM žele samo mir i ništa drugo. „Želimo da sačuvamo svoje porodice i da ostanemo da živimo ovde“ , poručio je Rakić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je zatražio od građana na KiM da se prema pripadnicima Kfora i Euleksa odnose sa poštovanjem jer je, kako je naglasio, njihovo prisustvo na severu KiM u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i međunarodnim sporazumima.

„Molim sve građane da izađu u susret svakom pripadniku Kfora i Euleksa i pomognu im ukoliko im je neka pomoć sa naše strane potrebna“, poručio je Rakić. Na konstataciju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pominjao da postoji mogućnost da su strani elementi ubačeni u srpske redove i izazivaju incidente, Rakić je rekao da postoji veliki strah „da neko ne dođe u naše redove i izazove incidente“. „I onda optuži nas. Mi smo opredeljeni za mir, ne želimo nikog da napadamo, mi smo ovde da se branimo. To što smo postavili barikade znači da želimo da se branimo i ostanemo ovde. Borba da, ali borba za mir i razum, a nisam siguran da taj razum ima suprotna strana i vlasti u Prištini“, zaključio je Rakić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter