Izvor: Kosovo Online
13.10.2023 u 12:41
0

OKUPACIONI GRADONAČELNICI DA PODNESU OSTAVKE, ONDA NA IZBORE: SRPSKA LISTA IZAŠLA sa JASNIM ZAHTEVOM!

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je danas vlasti u Prištini da što pre raspišu izbore za nove gradonačelnike i skupštine opština na severu, uz poruku da su spremni da na njima učestvuju.

Rakić je na konferenciji za medije poručio da je „lopta sada u dvorištu Prištine“.

– Potrebno je da ovi lažni, nelegalni i nelegitimnu gradonačelnici i odbornici koji već mesecima maltretiraju naše građane hitno podnesu ostavke i odu, da izađu iz naših zgrada, jer oni nisu predstavnici našeg naroda. Njihova jedina svrha je maltretiranje naših građana – istakao je Rakić.

Upozorio je da je život svakim danom sve teži za srpski narod, a da su pritisci na Srbe i Srbiju nezapamćeni.

AVION ER SRBIJE SA GRAĐANIMA SEVERNE MAKEDONIJE POLETEO IZ TEL AVIVA: ORI SE „ŽIVELA SRBIJA“!!! (VIDEO)

– Kurtijev režim ne prestaje da kršeći dogovore, zakone, i sva prava srpskog naroda zastrašuje srpski narod. Mi moramo da budemo jedinstveni i složni, i da u ovim nemogućim uslovima pokušamo da budemo krojači svoje sudbine i zaštitimo narod – naveo je Rakić, i dodao da je Srpska lista političke odluke uvek donosila u interesu građana a ne gledajući da li su popularne ili nisu.

Isto tako, istakao je Rakić, političke odluke su uvek donosili u koordinaciji sa Beogradom.

– Zato ćemo i ovog puta ćemo poslušati savet predsednika Vučića i danas šaljemo poruku da smo spremni da učestvujemo na izborima na severu Kosova i Metohije, i time podstaknemo politički proces i dijalog koji bi doveo do ispunjenja naših uslova koje smo više puta do sada isticali. Zato tražimo od Prištine da u najkraćem roku raspiše vanredne lokalne izbore za gradonačelnike i odbornike u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije –  naveo je Rakić.

Istakao je da je povlačenjem iz institucija uspeli da skrenu požanju svetske javnosti da Kosovo nije rešeno pitanje, da srpski narod pati u da je potrebno da se formira Zajednica srpskih opština.

– Kurti na severu pod plaštom eksproprijacije vrši progon našeg narod i otimanje naše zemlje. On pod pojmom borbe protiv kriminala pošalje specijalce da pucaju i hapse naš narod i da ih odvode u prištinske kazamate – rekao je Rakić i pozivamo građane na sabornosti, jedinstvo i slogu, uz poruku da je „srpski narod je svoj na svome i iz ove teške situacije će izaći kao pobednik“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter