Izvor: HappyBSC
19.09.2022 u 07:58
0

GORAN VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija sada mnogo snažnije ističe svoje ekonomske zahteve na Kosovu i Metohiji!“

Gost jutarnjeg programa „DOBRO JUTRO SRBIJO“ na HAPPY TV bio je član predsedništva SNS  Goran Vesić.

On je u jutarnjem programu pričao i pregovorima i situaciji na Kosovu i Metohiji. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Patriotizam je što imamo trezvenog i racionalnog čoveka na čelu zemlje

– Mi ne pregovaramo o Kosovu iz čista mira. Tamo se dešava jedan proces koji traje duže od jednog veka, a to je iseljavanje Srba sa Ksoova i Metohije – rekao je Vesić. 

Dodaje da se srpski parlament mogao da se satane i pre 100 ili 150 godina, da bi ista priča bila. Isto bi se pričalo o pritiscima na Srbe i iseljavanju Srba sa Kosova i Metohije.

– To je na na žalost jedna od istorijskih tragedija što mi posle 150 godina u našem parlamentu pričamo istu priču koju smo mogli da pričamo i pre 150 godina. I to nije jedina istorijska tragedija – dodao je Vesić. 

O položaju Srba na Kosovu i Metohiji kroz istoriju i zašto njih položaj nije rešen, Vesić je istakao da je to tako zato što su uvek pravili  kompromise i dodao da je to problem koji postoji duže od jednog veka.

– Mi kada rešavamo problem, imamo jedan zadati okvir, a naš zadati okvir je Rezolucija 1244 SB Ujedinjenih nacija iz juna 1999. godine. 

On je takođe istakao da predsednik Vučić pregovara u jednoj veoma teškoj situaciji i dodao da je za ovih 10 godina Vučić napravio istorijske pomake. 

– 18 zemalja je  povuklo to priznanje samoproglašene lažne države Kosova. Predsednik Vučić  je saopštio da imamo još sedam zemalja koje su učinile i osmu koja je na putu da to učini. Znači imamo između 25 i 26 zemalja. I bez tih sedam novih povlačenja priznanja, mi sada trenutno imamo 101 zemlju u Ujedinjenim nacijama koje ne priznaju nezavisnost samoproglašene države Kosovo , što je većina, a što nije bio slučaj 2012. godine...Ne postoji velika sila koja nije imenovala svog pregovarača i to znači da se ponovo pregovara sa Srbijom. 2012. godine ste imali situaciju kada se nije razgovaralo više o tome – dodao je Vesić. 

– Predsednik Vučić je uspeo da ponovo nametne to pitanje, da se ponovo l legitimno pokrenu istorijska prava Srba na Kosovu i Metojhiji, koja su istorijska,  politička, religijska kulturna, ekonomska.

On je takođe dodao da je Vučić prvi predstavnik Srbije koji je pokrenuo ekonomska apitanja na Kosovu i Metohiji, pitanje srpskih ulaganja na Kosvu i Metohiji.

Ističe da što se tiče srpskih ulaganja na Kosovu i Metohiji da je to naša tapija. 

– Međunarodna zajednica pokušava da svu tu državnu i društvenu imovinu pripiše Prištini, ali to je jezik koji razumeju stranci.  Mnogo snažnije sada ističemo naše ekonomske zahteve – dodao je Vesić. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter