Izvor: Novosti
22.11.2023 u 07:39
1

HTEO DA KROJI SUDBINU POLITIČARA I NVO BORACA ALI OVO NIJE ZNAO: Kako je PAO HRVATSKI ŠPIJUN HRVOJE ŠNAJDER!

BEZBEDNOSNO-informativna agencija pratila je Hrvoja Šnajdera duže od godinu dana, a njeni operativci imaju video i audio-snimke njegovih susreta sa srpskim političarima, privrednicima, novinarima, aktivistima NVO sektora, iz kojih se nedvosmisleno zaključuje da se prvi sekretar ambasade Hrvatske u Beogradu bavio obaveštajnim radom.

Proglašenje hrvatskog diplomate za personu non grata i njegovo proterivanje u maticu još više će narušiti ionako poljuljane odnose između dve države, ali je naša strana morala da reaguje pošto je Šnajder svojim aktivnostima ugrozio bezbednost Srbije i kompromitovao svoju poziciju. Tim pre, što Hrvatska, baš kao i većina ostalih zemalja, ovde ima svoje oficire za vezu sa domaćim službama, dok je Šnajder, kao operativac Sigurnosno-obaveštajne agencije, svoj položaj u ambasadi koristio kao paravan za subverzivne akcije protiv domaćina.

Kako prenose dobro obavešteni izvori „Novosti“, on se na različitim lokacijama u srpskoj prestonici sastajao sa predstavnicima raznih političkih opcija, a fokus njegovog interesovanja su bile predizborne aktivnosti u Srbiji, domaća partijska politika, kosovsko pitanje, naši odnosi sa Rusijom i Kinom, ekonomske prilike, stanje u vojnom sektoru…

Mnogi njegovi sagovornici iz sveta politike, novinarstva, biznisa, NVO, vremenom su postali svesni da su upali u mrežu perfidnog Hrvata, ali su nastavili da mu dostavljaju tražene informacije. Najčešće su to bila dokumenta ili podaci pohranjeni na fleš memorijama. Šnajder je raspolagao i zavidnim budžetom, pa se proverava da li je pojedincima plaćao za saznanja koja su mu iznosili kao na tacni.

Inače, reč je o čoveku koji je 2017. službovao na Kosovu i Metohiji gde hrvatske obaveštajne strukture imaju jako uporište. Njihove veze sa establišmentom lažne države armirane su još tokom zločinačkog progona srpskog stanovništva iz Krajine 1995, u kojima su učestvovali i Agim Čeku i Rahim Ademi. Zagreb je slao svoje instruktore da obučavaju pripadnike takozvane vojske Kosova, a nedavno je taj obaveštajno-bezbednosni ortakluk dobio i političku nadgradnju kada je hrvatski predsednik Zoran Milanović za govornicom u UN javno obećao da će pomoći da tzv. Kosovo postane članica te međunarodne organizacije.

Slučaj Čolović

ODNOSE Zagreba i Beograda 2016. dodatno je opteretila špijunska afera, kada je u okolini srpske prestonice uhapšen Čedo Čolović, pod optužbom da je Hrvatskoj prodavao poverljive vojno-obaveštajne podatke. Nekadašnji oficir Vojske Republike Srpske Krajine osuđen je na kaznu zatvora od tri godine.

Karan: Cilj da dovedu poslušnike

VOJNI analitičar i bivši oficir KOS Ljuban Karan objašnjava da Hrvatska ima drzak pristup prema Srbiji od rata pa do danas, i da ovo nije prvi put da pokazuju agresivnost u nedozvoljenom obaveštajnom radu.

– Nije prvi put da se njihov nezakonit rad otkriva, a čak je bilo i krivičnih prijava vezano za njihove agente i špijune – navodi Karan, za „Novosti“.

– Oni sada pokušavaju da obaveštajnim radom prema Srbiji, ometaju srpske i druge obaveštajne službe, da idu na kompromitaciju kadrova, da bi uspeli da sa tih mesta sklone za njih nepodobne i postave one koji bi radili u njihovom interesu. Cilj i hrvatskih, bošnjačkih, albanskih službi je da dovedu poslušnike koji će da ispunjavaju naloge velikih sila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “HTEO DA KROJI SUDBINU POLITIČARA I NVO BORACA ALI OVO NIJE ZNAO: Kako je PAO HRVATSKI ŠPIJUN HRVOJE ŠNAJDER!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter