Izvor: Sputnjik
30.08.2023 u 15:25
0

„IMAĆETE RAT SA SRBIJOM I NAMA UDARITE LI NA JUŽNI TOK“: ORBAN upozorio one koji planiraju SCENARIO SEVERNOG TOKA u emisiji kod TAKERA KARLSONA! (VIDEO)

Mađarska i Srbija su nakon dizanja u vazduh gasovoda „Severni tok“ upozorile da će zadiranje na rute koje koriste za dopremanje ruskog gasa smatrati povodom za rat, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban u razgovoru sa američkim novinarom Takerom Karlsonom.

Kako je rekao, Mađarska je odmah okvalifikovala izvođenje iz stroja „Severnog toka“ kao teroristički akt, a odsustvo tako oštre reakcije Nemačke nazvao je „ispoljavanjem deficita suvereniteta“.
 – Mi Mađari odmah smo jasno stavili do znanja da postoji još jedan gasovod – ne ‘Severni tok’, već ‘Južni tok’, kojim gas dolazi iz Rusije duž južnog koridora – Tursku, Bugarsku, Srbiju i Mađarsku. Zajedno sa premijerom Srbije jasno sam stavio do znanja da, ako neko želi da sa južnim koridorom uradi isto što je urađeno sa severnim, onda ćemo to smatrati kao povod za rat, teroristički napad i odmah ćemo reagovati –  naglasio je Orban.
 – Zato nemojte to da radite. Možda to možete da radite sa Nemcima, ali ne možete sa ovim regionom – upozorio je on.
Orban nije precizirao kome je upućeno upozorenje, rekavši samo da se ne radi o Rusiji.

Karlson je, sa svoje strane, rekao da mu se čini „veoma jasno“ da je „Severni tok“ prošle godine digla u vazduh administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena, bilo direktno ili indirektno.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter