Izvor: BSC Happy/Tanjug
13.09.2023 u 20:11
0

MINISTAR JASNO PORUČIO IZASLANIKU: Dačić sa Saracinom“Važno što hitnije osnovati Zajednicu srpskih opština“!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom Vlade Nemačke za zapadni Balkan Manuelom Saracinom.

PREDSEDNIK UGOSTIO BASKETAŠE: „Ako donesu zlato iz Pariza, svakome po 200.000evra“ Zlatni momci doneli POKLON Vučiću!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivica Dačić (@ivica.dacic.rs)

Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi na visokom nivou i izrazili su zadovoljstvo zbog dinamičnog razvoja ekonomske saradnje, gde je Nemačka poslednjih godina postala prvi trgovinski partner Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Specijalni izaslanik Saracin je ponovio čvrstu podršku Vlade Nemačke punopravnom članstvu Srbije i regiona u Evropskoj uniji. Sagovornici su se saglasili da je napredak dijaloga između Beograda i Prištine od velikog značaja za očuvanje stabilnosti u regionu, a Dačić je ukazao na važnost što hitnijeg osnivanja Zajednice srpskih opština.

Razmenjena su mišljenja o regionalnoj saradnji i aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima. Sa nemačke strane je najavljen susret ministara spoljnih poslova Berlinskog procesa u Tirani, 6. oktobra ove godine, a potom i Samit Berlinskog procesa 16. oktobra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter