Izvor: HappyBSC
25.12.2022 u 18:29
0

Kancelarija za KiM oglasila se povodom zabrane patrijarhu Porfiriju da boravi u Pećkoj patrijaršiji: „Srpsko kandilo nisu uspeli da utule ni mnogo veći silnici!“

Zabranom Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom Porfiriju da boravi u Pećkoj patrijaršiji, srpskom narodu na Kosovu i Metohiji je, nakon uskraćivanja čitavog niza osnovnih ljudskih prava, ukinuto i pravo na verski život, stoji u saopštenju Kancelarije za KiM objavljenom povodom zabrane poglavaru Srpske pravoslavne crkve da poseti Pećku patrijaršiju.

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković dodao je i da umerena i hrišćanska reakcija patrijarha na zabranu njegovog dolaska na Kosovo i Metohiju, praćena njegovom molitvom za mir između Srba i Albanaca, još jednom potvrđuje koliko je ispravna i pravedna borba srpskog naroda za opstanak na Kosovu i Metohiji i kolike su razmere zulima i nasilja kojem je naš narod izložen.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Podsećamo još jednom da je Pećka patrijaršija viševekovno sedište srpskih patrijarha i da je pravo patrijarha Porfirija da vrši službu u tom manastiru, čiji je starešina, neprikosnoveno i starije od svakog svetovnog prava i jače od svakog ovozemaljskog nasilja.

Onaj ko je doneo odluku o zabrani kretanja srpskom patrijarhu praktično je zabranio hrišćanstvo na Kosovu i Metohiji, ali srpski narod je imun na takve zabrane, jer je svoju hrišćansku veru očuvao i sačuvao u mnogo težim vremenima, a srpsko kandilo nisu uspeli da utule ni mnogo veći silnici, pa neće ni bašibozuk koji je danas na vlasti u Prištini.

SRAMAN POTEZ, NOVI TEROR PRIŠTINSKIH VLASTI: Patrijarhu Porfiriju zabranjeno da ode u Pećku patrijaršiju!

Da li će hrišćanska Evropa, u vreme kada kolektivno slavi božićne praznike, ostati nema pred ovim nasiljem bez presedana, i da li će preći preko činjenice da je jednom hrišćanskom narodu u srcu kontinenta nakon svega zabranjeno i da se moli Bogu?

Treba li ponovo da počnu da nam pale crkve i manastire da bi se neko probudio? Neka o tome misle oni koji ovih dana na sever Kosova i Metohije dovode prištinske nasilnike sa dugim cevima! Neka još jednom dobro razmisle šta pomažu i kome pomažu!

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter