Izvor: Tanjug
17.06.2023 u 17:18
0

DA LI JE KASNO ZA OBRAZLOŽENJA? KFOR osudio napade na novinare na severu KiM

Pored toga, komandant Kfora ostaje u redovnim kontaktima sa svojim glavnim kolegama, uključujući predstavnike srpskih oružanih snaga, EULEKS, kao i predstavništvo OEBS-a'', dodaje se u saopštenju.

Kfor snažno osuđuje napade na novinare na severu KiM dok su obavljali svoj posao, i dodaje da su sloboda štampe i izražavanja fundamentalne vrednosti koji svi moraju poštovati, saopšteno je danas iz Kfora.

RAZMATRA SE GDE SU KURTIJEVI POLICAJCI UHVAĆENI: KFOR pregledao područje hapšenja

“Apelujemo na sve strane da se uzdrže od daljeg naslija ili poteza koji mogu dovesti do dalje eksalacije, i da se osigura da mediji mogu da obavljaju svoj posao bezbedno“, navodi se u saopštenju i dodaje da nakon incidenata 29. maja, u kojima je veliki broj pripadnika misije Kfora povređen, dodatne trupe su raspoređene oko opština na severu KiM kako bi se predupredili eventualni novi sukobi.

“Kfor nastavlja da obavlja svoj mandat koji se bazira na rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999, i u potpunosti podržava dijalog između Beograda i Prištine uz posredstvo EU, kao jedini mogući put.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter