Izvor: BSC happy portal
27.05.2023 u 08:27
0

KONGRESMENKA KLAUDIJA TENI OŠTRO OSUDILA PRIŠTINSKIH „VLASTI“ NA SEVERU KiM: „Aljbin Kurti mora pod hitno da promeni kurs“

Iz čitavog sveta dolaze osude..

Kopredsedavajuća Srpskog kokusa u Kongresu SAD, kongresmenka Klaudija Teni, oštro je osudila akciju koju su u petak izvele policijske snage privremenih prištinskih institucija na severu Kosova.

„Te akcije su bespotrebno dovele do eskalacije tenzija i ugrožavaju regionalnu stabilnost. Premijer Aljbin Kurti mora pod hitno da promeni kurs“, poručila je Teni u saopštenju objavljenom na Tviteru.

Ona je ukazala da je jedini održivi put ka napretku na Balkanu „zajednički rad na postizanju mirne i održive normalizacije“, a jučerašnje delovanje privremenih prištinskih institucuija, prema njenim rečima „minira taj važan cilj“.

„Ovaj region je dovoljno iskusio nasilje i građani zaslužuju mir i prosperitet. Svi lideri u regionu sada imaju odgovornost da se ponovo obavežu na miran proces, poštovanje vladavine prava i zajednički rad na ispunjavanju najvažnijih obećanja za bolju budućnost“, rekla je kongresmenka Teni i pozvala sve strane da se suzdrže od bilo kakvih akcija koje bi dodatno pojačale tenzije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter