Izvor: ANADOLIJA
16.10.2023 u 15:37
0

KURTI PONOVO USLOVLJAVA: Dijalog sa Srbijom ne može da se nastavi kao da se ništa nije desilo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je uoči Samita Berlinskog procesa, koji se održava u Tirani, izjavio da se dijalog sa Srbijom ne može nastavi kao da se ništa nije desilo.

Sledeće poglavlje dijaloga za normalizaciju mora da uzme u obzir agresivno delovanje Srbije kroz teroristički napad 24. septembra, za šta postoji dovoljno dokaza i činjenica za umešanost Srbije”, rekao je je Kurti, saopšteno je iz Vlade Kosova.

POGLEDAJTE DOČEK ZA PREDSEDNIKA SRBIJE: Vučić se zahvalio pa pokazao slike iz Pekinga (FOTO)

Kurti je naveo da pristup procesu normalizacije odnosa mora biti uravnotežen, uz poštovanje i potpunu implementaciju Osnovnog sporazuma iz Brisela i njegovog aneksa dogovorenog u Skoplju.

“Srbija da odustane od javnog i faktičkog odbacivanja delova Osnovnog sporazuma koji se odnose na de fakto priznanje Kosova i našeg teritorijalnog integriteta”, poručio je Kurti.

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da prošli Samit Berlinski proces pamti po tome što je tada počela kriza na severu Kosova i „sve krenulo nizbrdo“, pošto je Kurti tada smenio direktora policije za region Sever.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter