Izvor: RTS
16.10.2023 u 16:33
0

Brnabić u Tirani na Samitu Berlinskog procesa, VLADA DEMANTUJE DA JE ODBILA FOTOGRAFISANJE

U Tirani se danas održava samit Berlinskog procesa, koji će okupiti lidere Zapadnog Balkana i Evropske unije. To je prvi ovakav sastanak koji se održava van granica Evropske unije. Srbiju će predstavljati predsednica Vlade Ana Brnabić, a očekuje se i dolazak premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija.

Uoči Samita, Brnabićeva se sastala sa predsednicom Mađarske Katalin Novak i rekla da današnji razgovori neće biti laki, ali da je Srbija otvorena za razgovore i sporazume i da će štititi svoje interese. Strateški prioritet Srbije je članstvo u EU, o čemu će se takođe razgovarati.

Obeležene tri decenije rada Programa Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotica

“Centralne teme danas biće ekonomija. Uvek se trudimo da budemo konstruktivni, da pokažemo našu širinu i pomognemo kad je potrebno, primer je prevoz građana Severne Makedonije iz Izraela. Bilo nam je zadovoljstvo da ponudimo pomoć i podršku braći iz Severne Makedonije“, rekla je Brnabićeva.

Dodala je da jedan deo današnjih razgovora neće biti lak, ali da je svaki razgovor dobar i koristan i da može da dovede do veće stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Vlada Srbije demantovala je danas pisanje pojedinih regionalnih, ali i domaćih medija, koji su preneli da je premijerka Ana Brnabić odbila da se fotografiše sa ostalim liderima, tokom učešća na samitu Berlinskog procesa u Tirani.

U sapoštenju Vlade u kojem su priložene i fotografije se ističe da je Brnabić učestvovala u zajedničkom fotografisanju svih lidera Evrope i regiona u Tirani čime je, kako se navodi, Srbija još jednom pokazala da ne vodi politiku izolacije, već da je okrenuta saradnji i rešavanju svih otvorenih pitanja dijalogom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter