Izvor:
06.02.2024 u 00:00
0

ČETIRI GODINE VAŽNIH ODLUKA: „Dok neki izvode igrokaz, mi ćemo raditi posao za koji smo izabrani“

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je da su danas potvrđeni mandati poslanika, a da će u narednom periodu biti konstituisani svi organi parlamenta u skladu sa voljom vladajuće većine.

MINISTAR VUČEVIĆ U POSETI VOJNIM VETERANIMA U APATINU: Proteklu nedelju obeležila godišnja analiza vojske (VIDEO)

– Čeka nas četiri godine važnih odluka, mnogobrojnih aktivnosti Narodne skupštine, narodnih poslanika i narodna borba za očuvanje nacionalnih i državnih interesa – rekao je Vučević na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

Vučević je istovremeno izrazio nezadovoljstvo ponašanjem opozicije u parlamentu.

– Oni koji uporno bacaju senku na našu državu i na naš narod, su i danas izveli taj performans, igrokaz, ali i ispoljili jednu vrstu nasilja, i fizičkog, i verbalnog, i praktično poslali građanima Srbije poruku da za njih ne postoji jedna otadžbina, ne postoji jedna država, i da svi građani nisu jednaki, nego da postoje neki građani koji su za njih prihvatljivi, i to manji deo i većinska Srbija koja je za njih apsolutno neprihvatljiva – rekao je Vučević.

Dodao je da su oni sebi dali za pravo da kažu da li je neko narodni poslanik ili nije.

– Sebi su dali za pravo da kažu da li su izbori regularni ili ne – poručio je Vučević.

Kako je rekao, ironija života je da upravo Radomir Lazović ili Miroslav Aleksić dobacuju i vređaju profesora Stojana Redenovića, jednog od najpoznatijih svetskih matematičara, čoveka koji je proslavio ne sebe, nego našu državu.

Vučević je rekao i da se prvi put desilo da neko ko je izabran narodnom voljom građana, ne polaže zakletvu pred grbom i pred zastavom naše države, nego „pred svojim medijima“.

– Nisu se zakleli onim kojih su ih birali, nisu se zakleli svojoj otadžbini. Nisu preuzeli odgovornost koji su im građani dali na fer i poštenim izborima. To govori o njihovom vaspitanju, ponašanju i politici, bezidejnosti, agresiji i kukavičluku. To je politika koja direktno šteti državnim i nacionalnim interesima. Svi su danas mogli da vide pravo lice svih i mogu da pretpostave šta će ko uraditi – naveo je Vučević.

Kako je rekao, opozicija je suštinski uvredila građane koji su ih birali, jer su ih birali da se bore u parlamentu, a ne da vrše fizičko i verbalno nasilje.

– Sumnjam da je iko u Srbiji glasao za neku listu ili poslanika koji neće položiti zakletvu pred grbom Srbije. To još nismo imali u praksi – konstatovao je predsednik SNS.

On se izvinio svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, jer ih je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić nazvala partijskom policijom. Ta bezočna laž nije izgovorena sa njihove strane, ali kako kaže, ima potrebu da se izvini.

– Oni su samo radili svoj posao i sprečavali fizičko nasilje. Bilo bi fer da one koji su vršili fizičko nasilje pitate: ‘A gde ste tačno pošli, zašto niste sedeli u svojim poslaničkim klupama, gde ste pošli i zašto je obezbeđenje moralo da napravi fizički štit da ne dođe do potpunog nasilja’. A te scene je Kurti mogao samo da sanja – rekao je Vučević.

On je zahvalio profesoru Stojanu Radenoviću, najstarijem izabranom poslaniku, na vođenju današnje sednice i poželo mu uspešan nastavak rada do izbora novog predsednika Narodne skupštine kao i svih struktura parlamenta.

Dok je Vučević govorio sa balkona skupštinskog hola dobacivao je Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta.

Prvi dan konstitutivne sednice, na kojoj su potvrđeni mandati svih 250 novih poslanika, protekao je u atmosferi opstrukcije od strane opozicije čiji poslanici su u sali negodovali, zviždali i nosili transparente, i nisu želeli da polože zakletvu sa ostalim poslanicima. Radenović je zaključio je posle potvrđivanja mandata zaključio današnji rad parlamenta i rekao da će poslanici o nastaku biti obavešteni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter