Izvor: BSC Happy
02.11.2023 u 09:45
0

MINISTAR JOVANOVIĆ ZA HAPPY TV: Pale su zavese i pokazao se pravi interes TAJKUNSKOG MEDIJA – ne žele RAVNOPRAVNU TRKU!

Gost najgledanijeg jutra u Srbiji je ministar informisanja i telekomunikacija Republike Srbije Mihailo Jovanović. On govori o novim medijskim zakonima u Srbiji, koje je pohvalila i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen. Uprkos tome, tajkunski mediji u Srbiji namerno opstruiraju ravnopravnu trku na tržištu i pokušavaju da sačuvaju monopol, koji imaju bezmalo dve decenije.

 Ministar je rekao kako je fon der Lajen pohvalila Srbiju, da su u pitanju revolucionarni zakoni

– Mislim da još uvek odzvanjaju reči Ursule fon der Lajen koja je to izgovorila pred medijima; da smo napravili veliki posao i da smo izvršili veliku refomu kada su u pitanju medijski zakoni. Prve nedelje od kada sam postao ministar napravili smo radnu grupu, koja je između ostalog okupljala novinarska i medijska okruženja. Svi zajedno smo sedeli za jednim stolom. Sve vreme su sa nama sedeli iz OEBS-a, Fondacije Konrad Adenauer, radili smo dobro, kvalitetno, inkulizivan postupak. Išao sam i pričao sa više od 300 ljudi. Pale su sve te zavese i pokazao se pravi interes United grupe i nije im bilo na interesu da na tržištu imaju ravnopravnu trku sa Telekom Srbijom – istako je Jovanović.

On kaže kako je pre 20 godina bio pred kolapsom, a da je sada kompanija u nezaustavljivom usponu

– Ja sam živi svedok kako je to bilo pre 20 godina, kada je Telekom bio zakočen. Shvatam sa kakvim sam se vetrenjačama borio. Mi smo kod ove revolucionarne zakone mnogo uradili. Svaki dan imaju (tajkunski mediji) sve manje korisnika. Telekom Srbija pravi veliku dobit. Imamo 12 zemalja EU – Austrija, Nemačka… kada država kod njih može da bude vlasnik medija preko operatora, zašto to ne bi moglo i u Srbiji? – konstatovao je ministar Jovanović.

Ministar je dodao da se u tehnološkom smislu Srbija za samo par godina kotirala na visokom nivou, ali da tu naravno nije kraj

– Samo pre 4 ili 5 godina u Srbiji nismo imali nijedan naučno-tehnološki park. Gradimo u Nišu i Kragujevcu dva nova. Bave se mladi novim tehnologijama i imaju priliku da urade nešto što mi pre 20 godina nismo imali mogućnost. Potpisali smo sa EU program Digitalna Evropa – moći ćemo da konkurišemo za evropske fondove, kao da smo ravnopravni član EU. Razvoj veštatčke inteligencije i razvoj biotehnologije. Želimo da dovedemo ceo svet da radi sa Srbijom na ovim projektima – zaključio je ministar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter