Izvor: HAPPY BSC
02.12.2022 u 11:51
0

MINISTAR MOMIROVIĆ I AMBASADORKA KINE ČEN BO: Naša privreda će nastaviti da raste uprkos spoljno-političkoj situaciji

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine i predsednik srpskog dela Mešovite međuvladine komisije za ekonomsku saradnju sa NR Kinom Tomislav Momirović nakon današnjeg sastanka sa ambasadorkom Kine Čen Bo istakao je da ulažemo maksimalne napore kako bi što pre okončali proces zaključivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa NR Kinom koji će zasigurno doprineti daljem napretku i ekonomskom prosperitetu naše zemlje i doneti dobre rezultate u budućnosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Naša ogromna šansa za dodatni rast ekonomske aktivnosti i zaposlenosti krije se u povećanju trgovinske razmene sa našim tradicionalnim političkim partnerima, a jedan od njih je svakako Kina koja se nalazi na drugom mestu u ukupnoj razmeni Srbije- ukazao je ministar Momirović i precizirao da je naš izvoz u Kinu u poslednjih pet godina povećan čak petnaest puta i postoje realne osnove da se on dodatno unapredi.

Ministar Momirović je dodao da je u prvih devet meseci ove godine vrednost ukupne robne razmene iznosila 4,7 milijardi dolara, što predstavlja povećanja od 23,8% u odnosu na isti period prošle godine.

Ekonomski ciljevi i naša privreda će nastaviti da raste, čak i u ovim kompleksnim spoljno – političkim okolnostima, a daljim jačanjem strateškog partnerstva sa Kinom otvaraju se neograničene mogućnosti za napredak naše zemlje i za naš izvoz, rekao je ministar Momirović i zahvalio se ambasadorki Čen Bo na iskrenoj podršci Kine u daljem infrastrkuturnom i ekonomskom razviju Srbije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter