Izvor: tanjug
13.12.2022 u 15:48
0

MINISTAR RUŽIĆ NAJAVIO: Vlada donela odluku o raspisivanju konkursa za 2.863 radna mesta u prosveti

Ministar prosvete Branko Ružić najavio je danas da počinje šesta faza zapošljavanja u prosveti i da će osnovne i srednje škole u Srbiji raspisati javne konkurse za 2.863 radna mesta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Komisija Vlade donela je odluku da škole raspišu konkurse za zapošljavanje 2.863 nastavnika, stručnih saradnika, sekretara, domara, tetkica. Na predlog Ministarstva prosvete i u saradnji sa sindikatima, od januara 2020. godine, kroz šest faza zapošljavanja, u školama u Srbiji zaposleno je na neodređeno više od 17.000 ljudi- naveo je ministar. 

Zahtev za raspisivanje konkursa u osnovnim i srednjim školama, prema rečima ministra, odnosi se na radna mesta koja nisu mogla da se popune raspoređivanjem tehnoloških viškova. 

-Raspisivanjem javnog konkursa i sprovođenjem odgovarajućih procedura zaposleni u prosveti rešavaju radno pravni status, a šesta faza konkursa za zapošljavanje, što se tiče nastavnog i vannastavnog kadra, odnosi se na 50 odsto norme i više zaključno sa 31. decembrom 2019. godine -rekao je Ružić i dodao da Vlada čini sve unapredi položaj prosvetnih radnika kroz nova zapošljavanja, povećanje plata i bolje uslove u školama.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter