Izvor: Tanjug
10.02.2023 u 07:57
0

MINISTARSTVO KULTURE ISTIČE: „Kulturno nasleđe na Kosovu i Metohiji izloženo uništavanju“

Ministarstvo kulture Srbije saopštilo je da privremene prištinske institucije uporno pokušavaju da prisvoje srpsku kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji, i dodalo da je Srbija članica Uneska i potpisnica kulturnih konvencija, koje poštuje i posvećeno sprovodi.

U objavi na zvaničnom Tviter nalogu ministarstvo navodi da se odnos Prištine prema srpskom kulturnom nasleđu u celini najbolje ogleda u činjenici da je srpsko kulturno nasleđe na KiM decenijama izloženo sistematskom skrnavljenju i uništavanju, sa ciljem brisanja tragova postojanja srpskog naroda na prostoru Kosova.

EVROPSKI SAVET USVAJA ZAKLJUČAK O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Lideri EU danas iznose nacrt – Hitna potreba i istorijska šansa za normalizaciju odnosa

– Zato je krajnje licemerno pozivanje Prištine na konvencije Uneska, posebno imajući u vidu njihov odnos prema nasleđu i činjenicu da se srpske crkve i manastiri nalaze na Uneskovoj listi kulturne baštine u opasnosti, navodi Ministarstvo kulture.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter