Izvor:
07.06.2019 u 06:39
0

NAPADI NA ČETIRI TANKERA KOD OBALE UAE VEROVATNO IZVELA DRŽAVA…Norveška i Saudijska Arabija nisu saopštile ko je akter …(FOTO)

Ujedinjeni Arapski Emirati saopštili su Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija kako su napadi na četiri tankera, koji su se 12. maja dogodili kod obale UAE, imali obeležje "sofisticirane i koordinisane operacije", koja je najverovatnije izvedena od strane državnog aktera.

Kako se navodi , UAE, Norveška i Saudijska Arabija nisu saopštile ko stoji iza napada, kao i da nije spomenut Iran, koji je prema optužbama SAD direktno odgovoran za napad.

U odnosima Irana i SAD, koji podržava Saudijsku Arabiju, regionalnog rivala Teherana, došlo je do porasta napetosti posle napada na dva naftna tankera u području Persijskog zaliva.

SAD su poslale nosač aviona i dodatnih 1.500 vojnika u Persijski zaliv, što je podstaklo strahovanja od izbijanja sukoba u regionu.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter