Izvor: Tanjug
17.09.2020 u 17:53
0

NAPETO u Briselu Đurić: Priština POKUŠAVA da nas odvede 13 vekova UNAZAD!

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da je delegacija Beograda danas u Briselu insistirala na Zajednici srpskih opština, kao prvoj temi razgovora, što je naišlo na protivljene predstavnika Prištine, koji, ističe, nisu došli spremni ni za razgovor o ZSO, a ni previše spremni za razgovor o imovini.

Đurić, koji predvodi delegaciju Beograda u tehničko-ekspertskim razgovorima o normalizaciji odnosa sa Prištinom u Briselu, rekao je da su tu danas ozbiljni eksperti, iz NBS, stručnjaci za privatnu, javnu svojinu i sa konkretnim predlozima i modalitetima kako da se rešavaju pitanja.

OVO MORATE ZNATI

UPRAVO SAOPŠTENO: Ovo je UDARNA vest iz Prištine!

ŠOK SCENA U BEOGRADU! Odbegle životinje LEGLE na put i zaustavile SAOBRAĆAJ u najprometnijem bulevaru (FOTO)

NAVALJNI OTKRIO KAKO JE OTROVAN: Isplivao video iz hotela! (VIDEO)

UPOZORENJE! Mobilni telefoni prenose zarazu!

– Imali smo ne preteranu racionalnu, žučnu i emotivnu diskusiju u kojoj su predstavnici Prišine pokušali da je odvedu 13 vekova unazad i Srbiju predstave kao kolonizatora, koji je okupirao ne samo KiM, već i Toplicu i da iracionalnim, istorijski netačnim informacijama skrenu s teme-  rekao je Đurić novinarima u Briselu.

Delegacija Beograda je, kaže, odgovorila racionalnim pristupom i nepristajanjem da tema ZSO bude bilo skinuta sa dnevnog reda, bilo preimenovana na neadekvatan način koji ne bi odražavao statusno neutralnu formu razgovora.

– Ne pada nam na pamet da razgovore o ZSO pretvorimo u razgovore o položaju nacionalnih manjina, niti ćemo pristati da srpski narod bude tretiran na KiM kao nacionalna manjina- rekao je Đurić.

– Nema napretka u razgovorima dok ZSO ne bude sprovedena u potpunosti, onako kako je dogovoreno 2013. i 2015. godine- poručio je Đurić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter