Izvor:
20.05.2019 u 09:02
0

NARODNA SKUPŠTINA: Poslanici raspravljaju o amandmanima na set zakona iz oblasti pravosuđa!

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu o amandmanima na set zakona iz oblasti pravosuđa, odnosno na Predlog zakona o sprečavanju korupcije.

Na sednici, koja je počela 14. maja, ministarka pravde Nela Kuburović je navela da se njim uređuje sprečavanje korupcije sa preporukama grupe država za borbu protiv korupcije Saveta Evrope.

Donošenje ovog zakona je od značaja za realizaciju strateških ciljeva Srbije iz Nacionalne stragetije za borbu protiv korupcije, njenog akcionog plana, kao i akcionog plana za poglavlje 23 – navela je tada Kuburović.

Poslanici su do sada završili raspravu po amandmanima o “Tijaninom zakonu”, odnosno izmene i dopune Krivičnog zakonika kojima se u pravni sistem uvodi doživotna kazna zatvora, koja zamenjuje kaznu od 30 i 40 godina zatvora kod svih krivičnih dela kod kojih je propisana.

Doživotna kazna se uvodi u skladu sa inicijativom Fondacije "Tijana Jurić" za krivična dela silovanje, obljuba nad nemoćim licem, obljuba s detetom i obljuba zloupotrebom službenog položaja, a koja su za posledicu imala smrt lica nad kojim su izvršena.

Za najteža krivična dela propisana je i nemogućnost uslovnog otpusta, međutim, a za osuđene na doživotni zatvor, koji ne podležu najtežim krivičnim delima omogućen je uslovni otpust posle izdržanih 27 godina.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter