Izvor: tanjug
07.01.2024 u 23:05
0

NEMAMO RAZLOGA ZA BRIGE: Siniša Mali – Nikad nismo bili stabilniji, sada je trenutak da budemo složni

Nikada nismo imali nižu stopu nezaposlenosti, poručuje Mali

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali rekao je da postoji interes zemalja u regionu, pojedinih ljudi i zemalja članica EU da u Srbiji bude nemira, kako bi se smenila vlast koju su građani izabrali na izborima.

„Da dođe do nasilne promene vlasti, da ne bude kako građani Srbije kažu, nego kako oni kažu. Jer njima treba neko sa kim može da se upravlja, sa Aleksandrom Vučićem ne može.

Komentarišući proteste dela opozicije okupljene oko liste „Srbija protiv nasilja“ koji su počeli nakon izbora, on je istakao da su protekli izbori bili „čisti kao suza“ i po njegovim rečima, uloženo je desetine, ako ne i stotine miliona evra kako bi se promenila vlast u Srbiji.

BOŽIĆNO JUTRO SA PREDSEDNIKOM SRBIJE: Za mene je ključno pitanje – šta je to što mi želimo od sebe i svoje zemlje?

On je saglasan sa komentarom da su predlozi o međunarodnoj arbitraži za izbore koji dolaze iz inostranstva način da se spolja utiče na srpsku unutrašnju politiku.

„A to je ono što mi ne dozvoljavamo i vodimo našu politiku koja je suverena i nezavisna“, istakao je Mali. On smatra da predstavnici opozicije znaju da izbori nisu pokradeni i da znaju da nije bilo krađe glasova.

„Dakle, to vam samo govori koliko ti ljudi, neću da kažem da ne vole, nego ću veoma otvoreno da kažem da mrze svoju zemlju i koliko znaju da škode svojoj zemlji upravo radeći to“, rekao je Mali. On je podsetio da je opozicija govorila kako će predsednik Vučić da prizna tzv. Kosovo, da uvede sankcije Rusiji, da uvede Srbiju u NATO, što on nije uradio.

Mali je rekao da su dobili veliko poverenje građana Srbije i da je sada veliki posao pred njima, dodaje da zbog toga treba da budu jedinstveni i složni.

– Čeka nas veliki broj izazova, a veliki rad i odgovornost je tek pred nama. Velka je kriza u svetu, veliki izazovi nas čekaju. Ne želim više da pričam ni o opoziciji ni o njihovoj politici. Neka protestuju dokle god je to mirno. Mi ćemo se potruditi da ispunimo svako obećanje koje smo dali, pa i više od toga.

– Nije bilo veće krize od Prvog svetskog rata, ali iz toga treba izaći kao pobednik. Nama je budžet nikada snažnije, jače, stabilnije. Kada pogledate rezultate iz 2023., sveki indikator, svi su izuzetni. Naš BDP je bio preko 60 milijardi. I dalje nam raste ekonomija, dok u isto vreme jedna velika ekonomija kao što je Nemačka, pada. Nikada nismo imali nižu stopu nezaposlenosti. Javni dug smo sačuvali na 52,3 odsto. Imamo 39 plus tona zlata u našem trezoru. Nikada nismo bili stabilniji i jači.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter