Izvor:
12.04.2016 u 18:32
0

NEVEROVATNO: Svetsko prvenstvo u BACANJU mobilnih telefona u Finskoj! (VIDEO)

Kada kažete Finska, obično pomislite na Nokia i Perkele. Ipak, ova zemlja ima jedno neobično svetsko prvenstvo koje se redovno održava, a reč je o Svetskom prvenstvu u bacanju mobilnih telefona.

To je inače nacionalni sport u ovoj zemlji s dvostrukom funkcijom: organizovati zabavno-sportsko takmičenje, a s druge strane cilj je ekološki.

Organizatori takmičenja stavljaju veliki akcenat na recikliranje mobilnih uređaja. Održava se od 2000. godine, a naredno je na rasporedu 11. marta 2017. godine u gradiću Savonlina, na jugoistoku zemlje.

Takmičarima nije dozvoljeno da nose svoje aparate, nego moraju odabrati ponuđene.

Postoje četiri kategorije takmičenja: bacanje mobilnog s ramena/jednostavno bacanje, slobodna tehnika/ocenjuje se tehnika bacanja, timsko takmičenje, takmičenje za decu.

Učešće se plaća otprilike 11 dolara, a timovi moraju izdvojiti po 30, dok deca plaćaju 5,5 dolara.

Izvor: N1 info
Foto: YouTube Printscreen/mobilephonethrowing

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter