Izvor:
12.04.2016 u 18:02
0

VUČIĆ: „U Srbiji niko ne lupa table na latiničnom pismu“

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je iznenađen tvrdnjama hrvatske zajednice u Srbiji da se na nju, posle blokade poglavlja 23, vrše pristici i da je primetno antihrvatsko raspoloženje.

Iznenađen sam tom informacijom, jer u Srbiji niko ne lupa table na latiničnom pismu i ne cepa udžbenike na drugim jezicima i pismu… Nijedan incident nije bio, u Srbiji se to prosto ne dešava – rekao je Vučić u Mostaru, odgovarajući na pitanja novinara.

Premijer je rekao da se u Srbiji, za razliku od Hrvatske, incidenti prema manjinama ne dešavaju, i istakao da će državni organi odmah reagovati ukoliko se tako nešto dogodi.

Dodao je da ne zna šta piše u saopštenju hrvatskog nacionalnog veća, na koje se pozvao novinar kada ga je pitao da prokomentariše navode da u Srbiji vlada antihrvatska histerija i da trpe pritiske nakon blokade i od strane stranaka koje su na vlasti, te da je ponosan što takvih situacija nema u Srbji.

A ako bi bilo i bude ih, državni organi će reagovati istog sekunda i svakog počinioca kazniti – naglasio je Vučić.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter