Izvor: happybsc
12.01.2024 u 12:36
1

NIŠTA IM NE ZNAČE „DŽAVELINI“: Vojislav Šešelj za Happbsc o najnovijoj militarizaciji tzv Kosova

Iako je najnovije naoružavanje Kosova izazvalo veliku polemiku. Ovim odobravanjem i prodajom naoružanja i vojne opreme, među kojima i turskih bespilotnih letelica, a posebno namerom da se KBS opreme antitenkovskim raketama, Kosovo će mimo svih sporazuma i praktično imati vojsku koja svakako predstavlja novi bezbednosni izazov u regionu. Lider SRS Vojislav Šešelj u razgovoru za HappyBSC portal, smatra da se Srbija može bez problema izboriti sa ovom pretnjom.

Šešelj još dodaje da ova pretnja i zveckanje naouružanja, kao i pretnje koje dolaze iz Prištine, da će za svaki ruski tenk imati po jednu protivtenkosku minu ovim samo prokazuje prava namera Sjednjenih Američkih Država.

OVO JE ORUŽJE KOJE AMERIKA PRODAJE KOSOVU: Kakav je

“ Srpska vojska i policija su dovoljno jake i sposbne da se ukoliko dođe do oružanih sukoba suoče sa pretnjama, oni mogu da kupuju naouružanje ali to ne može ugroziti Srbiju. Ovo samo govori u prilog tome da su pokazana prava lica, prevashodno Amerike“

Šešelj takođe ne vidi da će u dogledno vreme biti  oformljena zajednica Srpskih opština, i kao primer za to navodi najnoviju izjavu Aljbina Kurtija u kojoj on i sam kaže da mu“ ne pada napamet“ da je formira.

Celu izjavu V. Šešelja za happybsc pogledajte u videu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je nakon sastanka sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom, da je SAD odobrila Prištini da kupi rakete „Džavelin“.

Ambasador Hil je, ovom prilikom, navodi se, obavestio predsednika Vučića o američkoj odluci da prihvati zahtev Prištine o kupovini protivtenkovskih raketa „Džavelin“.

Kako je ambasador Hil naveo, Stejt Department će taj zahtev Prištine da uputi američkom Kongresu, čime počinje zvanična procedura, navodi se u saopštenju.

Međutim, predsednik Vučić je istovremeno rekao da je ova informacija veliko razočaranje za Srbiju, ali i da će Srbija, zajedno sa SAD, raditi na očuvanju srpsko-američkih odnosa.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NIŠTA IM NE ZNAČE „DŽAVELINI“: Vojislav Šešelj za Happbsc o najnovijoj militarizaciji tzv Kosova”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter