Izvor: Happy BSC
04.02.2021 u 14:25
0

NOVI SPORAZUM: SNS I SSP glavna tema odnosi Srba i bošnjaka.

Srpska napredna stranka (SNS), na čijem je čelu Alelsandar Vučić, i Stranka pravde i pomirenja (SPP) koju vodi Muamer Zukorlić potpisale su danas koalicioni sporazum u čijoj osnovi je normalizacija odnosa Srba i Bošnjaka i politika pomirenja.

Sporazum su potpisali predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić i potpredsednica Glavnog odbora Marija Obradović, a u ime SPP potpredsednik te stranke Samir Tandir i generalni sekrear Edin Đerlek.

Glišić je nakon potpisivanja istakao da su puna normalizacija srpsko-bošnjačkih odnosa, garantovanje verskih sloboda, temelj Sporazuma, koji, kako je naveo, ne predviđa ničije kadrovsko namirivanje.

PROČITAJTE JOŠ:

ČANAK JE PAO S MOTORA JER JE BIO DROGIRAN: Šešelj o NOVIM DOKAZIMA u „Dobro jutro Srbijo“

ĐERLEK NAJAVIO: Stižu nove doze vakcina, još je rano za popuštanje mera

NAPOKON IH KRENULO: Košarkaši Dalasa POBEDILI i prekinuli niz od ŠEST PORAZA

Sporazum u svojoj osnovi ima razvoj oblasti na teritoriji grada i opština Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Prijepolje i svih sredina gde Bošnajci žive – kazao je Glišić.

Dodao je da je neophodan razvoj infastrukture, odnosno stvaranje uslova da ta sredina bude takva da u njoj ljudi mogu kvalitetnije da žive i da ne odlaze odatle.

– Želimo da saradnjom dveju partija damo podršku kroz sistem projektima kako bi što pre počela njihova realizacija. Nadam se da će Sporazum doprineti većem razumevanju, čvršćim odnosima, saradnji i napretku u interesu svih građana koji žive u tom delu naše zemlje – kazao je Glišić.

Tandir je kazao da je Sporazum jako važan, a da je najbitnija stvar ta što daje podsticaj politici pomirenja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter