Izvor: Tanjug
18.07.2022 u 19:59
0

Odgovor na optužbe iz Hrvatske, Predsednik Vučić poručuje: „Kada je reč o tome da li je poštovana procedura ili nije, prvo razgovarate sa partnerima na ljudski način!“

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, na pitanje novinara zašto za posetu Jasenovcu nije ispoštovao hrvatski protokol i išao, kako je to predviđeno, preko Ministarstva spoljnih poslova te zemlje, da se uvek takve stvari prvo dogovore na više nivou i da onda nije ni potrebna procedura, pošto postoji poverenje, kao i da je veliki broj hrvatskih zvaničnika bez procedure i ikakvih problema posetio Srbiju.

„Kada je reč o tome da li je poštovana procedura ili nije, prvo razgovarate sa partnerima na ljudski način. Ne morate da idete tako i takve stvari se rade tek kada se ugovore na najviše nivou, onda se ide na Ministarstvo spoljnih poslova, a nekada i ne mora da se ide, jer postoji poverenje“, rekao je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je u prilog toj činjenici pročitao dugačak spisak hrvatskih zvaničnika koji su u poslednjih četiri ili pet meseci posećivali Srbiju iz raznih razloga, a da takođe nisu išli po toj proceduri preko Ministarstva spoljnih poslova.

„Najpre, sa mnom je bio na sastanku Radman Grlić kada smo bili na otvaranju Kuće Bana Jelačića u Petrovaradinu, pa došao bez procedure Ministarstva spoljnih poslova. Dogovorili se sa našim kabinetom i podrazumevalo se da smo mi tu da pružimo svaku pomoć, ali bez ikakvog obaveštenja upućenog Ministarstvu spoljnih poslova Srbije“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić o najavljenim poskupljenjima:“Gledaćemo da povećanje cena električne energije i gasa ne ide preko 10 odsto za naše stanovništvo“

Zapitao je da li je Grlića zbog toga neko zaustavio na granici i rekao da li se tek tako dolazi u Petrovaradin ili u Kuću Bana Jelačića.

Vučić je naveo da je tako i saborski zastupnik Goran Ivanović bio gost udruge bunjevačkih Hrvati na takmičenju 9. jula ove godine, ministar obrazovanja Radovan Fuks bio u poseti Subotici 24. juna, Marina Budimir gradonačelnica Iloka bila u poseti Subitici 15. juna…

Dodao je da ništa od toga nije bilo po proceduri, pa im nije zabranjen ulaz.

Zatim je Ivan Radić gradonačelnik Osijeka bio u Subotici 18. maja, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk 4. marta, Zvonko Milas državni sekretar i Zdravka Bušić izaslanica predsednika Sabora 18. marta…

Da li im je neko zabranio da uđu, i o čemu onda pričate, zapitao je Vučić.

Vučić otkriva pozadinu zabrane putovanja u Jasenovac: „Zamislite taj haos, možda zato što bi moja traka bila u bojama zastave Srbije“

„Koji god dan, u naredna dve meseca, pošto sam im napisao do 17. septembra, da mi odrede za posetu, ja ću otići, neću imati ništa preče tog dana nego da odem u Jasenovac. Za mene polaganje cveća i odavanje počasti srpskim mučenicima je od najvišeg značaja. Nema te posete na svetu koja može da mi bude u Beogradu ili bilo gde drugo važnija od posete Jasenovcu, kad god mi blagoizvole odobriti, ali se plašim da od ta posla nema ništa. Da su hteli, mogli su i do sada da odobre stotinu puta“, poručio je Vučić.

Kaže da pojedini mediji tako nisu ni objavili ili na tri sekunde samo ono što je Zurof rekao o tome.

„Ali, nema kog hrvatskog analitičara nisu objavili. Jedan je stručnjak koji kaže da je – time obavljao obaveštajni posao za Ruse. To im veliki analitičar… Ovi naši su sve Ajnštajni jedan do drugog u odnosu na njihove analitičare. Pazi, ruski obaveštajni posao 2. septembra… Pustio sam ih da lupetaju i onda sam vam saopštio podatke kada sam stvarno tražio da idem u Jasenovac“, naveo je Vučić.

Sve što su pričali su bile neistine, dodao je on.

Vučić je rekao da je i Marko Milanović, sin predsednika Hrvatske, nedavno bio u Srbiji i osvojio prvo mesto na kadetskom prvenstvu u rvanju.

„Imaćemo mi mir sa Hrvatskom, bolje odnose jednog dana, kada će doći – otom potom“, ocena je predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

„Kakav je problem? Izvanredan mlad dečko, sportista. Da li je trebalo da kažemo ne možete da uđete, jer je potrebno posebno obezbeđenje. Ima još, dugačak je spisak. Ali, kada tražite razloga da nešto ne dozovlite, naći ćete hiljadu stvari. Mogli su da kažu da mi je neko skinuo ratkapnu na automobilu, pa da to bude razlog“, naveo je Vučić i dodao da bi i to verovatno ugrozilo suverenitet Hrvatske.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter