Izvor: Happy BSC
05.08.2022 u 19:55
0

ODLUČNO NASTAVLJAMO SA REFORMAMA! Mali: „Više od dva miliona faktura prošlo kroz nov elektronski sistem“

Ministar finansija Siniša Mali objavio je na svom Instagramu da smo upravo prešli dva miliona elektronskih faktura koje su prošle kroz novi sistem elektronskog fakturisanja, a u kojem se trenutno nalazi 10.647 korisnika javnih sredstava i 70.637 privrednih subjekata.

Ministar finansija Siniša Mali otkriva: Nakon privrednog rasta od 4,4 odsto BDP-a u prvom kvartalu, Srbija beleži rast i u drugom kvartalu!

– Inače, od 1. maja ove godine, subjekti javnog sektora su u obavezi da primaju i čuvaju elektronsku fakturu, i da izdaju tu fakturu drugom subjektu javnog sektora. Takođe, tada je nastupila obaveza subjekata privatnog sektora, da izdaju e-fakturu subjektu javnog sektora. Zatim je od 1. jula nastupila obaveza subjekta privatnog sektora da primi i čuva elektronsku fakturu izdatu od strane subjekta javnog sektora, kao i e-fakture izdate od strane subjekta privatnog sektora. Кonačno, od 1. januara 2023. godine biće obavezno izdavanje i čuvanje e-faktura u transakcijama između subjekata privatnog sektora. Sistem elektronskog fakturisanja doprinosi jednom od naših osnovnih ciljeva, a to je poboljšanje privrednog ambijenta u Republici Srbiji i olakšavanje poslovanja. Odlučno nastavljamo sa reformama, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi i brojnim izazovima sa kojima se suočavamo – napisao je Mali. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter