Izvor: KOSOVO ONLINE
18.11.2023 u 17:37
1

OVO JE SLAVIŠA NEDELJKOVIĆ UHAPŠEN NA JARINJU:Priština nastavlja sa sistemskim zastrašivanjem

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je kampanja sistematskog zastrašivanja i progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji nastavlјena danas neosnovanim hapšenjem još jednog Srbina kojem se na teret stavlјaju navodni ratni zločini.

„Slaviša Nedelјković (1964), iz sela Nevolјane kod Vučitrna, otac dvoje dece koji decenijama živi i radi u Čačku kao poreski inspektor, priveden je na Jarinju, a nakon  zadržavanja u policijskoj stanici u južnom delu Kosovske Mitrovice, odveden je u Prištinu“, navedno je u saopštenju. Kako navode ovo nije prvi put da je neko ko je proteklih godina često dolazio na Kosovo i Metohiju „naprasno postao zanimlјiv  progonitelјima iz Prištine zbog navodno izvršenih krivičnih dela, a Nedelјkovića terete za navodni ratni zločin iako nikada nije bio deo ni policijskih ni vojnih snaga“.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kao i u sličnim slučajevima u prošlosti, našem građaninu obezbedila pravnu i svaku drugu pomoć.

„Jasno je da se uporedo sa kampanjom  pritisaka na Srbe na severu pokrajine, koja za cilј ima njihovo proterivanje, sprovodi i kampanja zastrašivanja  lјudi koji dolaze u posete svojim imanjima i rođacima, kako bi se srpski narod na Kosovu i Metohiji potpuno izolovao i obeshrabrila svaka pomisao raselјenih na povratak“, navode iz Kancelarije za KiM.

Kako ističu „zločinačka politika Prištine može izazvati samo nove tenzije i napetosti na terenu“.

Dodaju da bez obuzdavanja takve politike ne može biti bilo kakvog istinskog pomaka u procesu normalizacije odnosa.

Kosovska policija objavila je na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk da je privela muškarca srspke nacionalnosti inicijala S.N. koji se, kako su naveli, sumnjiči za krivično delo „ratni zločini protiv stanovništva “ za period 1998-1999. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “OVO JE SLAVIŠA NEDELJKOVIĆ UHAPŠEN NA JARINJU:Priština nastavlja sa sistemskim zastrašivanjem”

  1. Genocid nije samo pusto ubijanje , pod genocid spadajau razne kriminalne radnje , proterali su Srbe iz Hrvatske, proterali su Srbe sa KiM , i to spada u genocid ne samo od izvršitelja sa tih prostora već i pajtosa sa strane koji su pomagali a koji su udruženi u tome. Što se više sličnih radnji radi po svetu, naravno nezakonitih od strane istith sve će se teže i teže skoro nikako moći vratiti u normalu, zato ne smeju pridobiti za sebe takvi više ni jednu državu na svetu , oni ih tako uvlače suštinski u svoje zlo dajući im prividno nešto , ako ih je više više će se vršiti genocid od kulture do veštačkih virusa preko ubijanja ljudi pasa i mačaka , rušenja kuća , otimanja, i svega ostalog što podpada pod gencid , samo još UN da vidimo kako to po svojoj deklaraciji mogu da kazne takve ili je to mrtvo slovo na papiru .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter