Izvor: KURIR
08.04.2024 u 13:55
7

STRATEŠKI SASTANAK U PARIZU: Potpisan i Memorandum između Vlade Srbije i EDF-a: Siniša Mali stavio paraf na dokument

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Pariz, u dvodnevnu zvaničnu posetu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Pariz, u dvodnevnu zvaničnu posetu.

Danas će s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarati o strateškim pravcima unapređenja saradnje sa Francuskom.

Ovaj susret Vučića s njegovim francuskim kolegom od izuzetne je važnosti za Srbiju i u strateškom smislu jedna od najvažnijih poseta u poslednjih 35 godina. Pored očiglednog političkog značaja, ovaj sastanak će imati i ogromnu ekonomsku težinu, merenu desetinama milijardi evra.

13.00 – Potpisivanje Memoranduma o razumevanju

Potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i „Électricité de France” (EDF) o uspostavlјanju okvira za dugoročni dijalog u oblasti energetske tranzicije i niskouglјenične tehnologije.

Potpisuju:

Siniša Mali, potpredsednik Vlade i ministar finansija

Luk Remon, direktor kompanije „Électricité de France”

Predsednik je porazgovarao i sa troje naših mladih ljudi koji žive i rade u Francuskoj – Lidija, Luka i Bogdan, koji su stručnjaci za nuklearnu energiju a kojima je sa osmehom poručio da se nada da će barem dve trećine njih da se vrati u Srbiju.

Govoreći na temu nuklearne energije, predsednik je rekao da o tome ne zna ništa ali da je danas mnogo toga naučio pa i činjenicu da Francuska ima 57 reaktora. On je u razgovoru s mladim stručnjacima našeg porekla kazao i da nam treba tri godine pripreme i još 7 godina za izgradnju nuklearnog postrojenja – znači, ukupno 10.

– Pa i da završimo do 2035, to bi Srbiju spaslo – kazao je Vučić.

– Zato imamo vas troje!, rekao je predsednik na šta su mu njih troje uglas rekli: Ima nas mnogo više, ali smo nas troje danas došli da se stavimo na raspolaganje, rekli su mladi nuklearni stručnjaci iz Srbije od kojih je jedan rođen u Francuskoj a srpski govori perfektno zahvaljujući, kaže, folklor.

Vučić je kazao da će učiniti sve da ih vrati u Srbiju i da je Srbija spremna da ih nemalo plati jer želimo da imamo naše ljude koji se u to razumeju.

– Ne mogu da vam opišem koliko sam srećan što vas danas vidim – naglasio je Vučić.

12:30 – Počeo sastanak sa predsedvnicima kompanije „EDF“

Predsednik Srbije nastavio je posetu Parizu sastankom sa predstavnicima francuske kompanije „EDF“.

11:53 Obraćanje Vučića iz Pariza

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Pariza:

– Počeli smo sa važnim sastancima od suštinskog značaja za našu zemlju. Posle ceremonije ispred „Invalida“ i odavanja pošte srpskim borcima iz Prvog svetskog rata, što je važno za nas, ali i našim francuskim domaćinima, imali smo sastanke sa predstavnicima „Daso“ grupe, gde smo pričali i o „Rafalima“. Nadam se da ćemo finalizirati sve do večeras. Imamo jedno ili dva pitanja koja nismo zaključili, ali verujem da ćemo to uraditi do poslepodneva. To bi značilo ogromnu novu snagu za našu zemlju, i neuporedivo veću budućnost za naše građane – rekao je on.Da Srbija nije parazitska zemlja i da je u pitanju nova strana istorije koju će svakako ova poseta ispisati, govore i činjenice u nastavku predsednikovog obraćanje koje možete .

10.55 – Sastanak Vučića i predstavnika kompanije „Daso“.

Predsednik Vučić se sastao sa predstavnicima vojno-industrijskog koncerna „Daso“ („Dassault“).Kako je ranije najavio predsednik, jedna od glavnih tema biće moguća nabavka aviona „Rafal“, koji je među najsavremenijim i najmoćnijim borbenim letelicama današnjice.- Nadam se da ćemo završiti ugovore i potpisati, da uzmemo 12 novih Rafala. Da dalje radimo na kupovini važne opreme. „Rafal“ je inače jedan od najboljih aviona na svetu. Ima najbolji radar i najbolje rakete – rekao je predsednik u subotu.

10.55 – Sastanak Vučića i predstavnika kompanije „Daso“.

Predsednik Vučić se sastao sa predstavnicima vojno-industrijskog koncerna „Daso“ („Dassault“).

Srećan sam što sam predstavljao našu zemlju, a pripremam se za sve sastanke koje ćemo imati ovde, ali i u Senatu i Jelisejskoj palati.

Imam veliku tremu, ali i veliku odgovornost. Znam da kada se borite za svoju zemlju, onda rezultat ne može da izostane. Verujem u velike stvari koje možemo ovde danas da uradimo u Parizu. Hvala narodu što je verovao i bio uz svoje rukovodstvo, i uprkos svim poteškoćama pobedićemo i sačuvaćemo Srbiju u teškim vremenima.

Za ceo svet ta teška vremena tek dolaze, za Srbiju neće biti laka, ali verujem da ujedinjeni možemo da pobedimo sve.

 

10.02 – Oglasio se predsednik Vučić na Instagramu

Predsednik Vučić se putem zvaničnog Instagram naloga zahvalio domaćinima na toplom dočeku i tradicionalnom prijateljstvu prema Srbiji i srpskom narodu.

„U slavu srpske vojske, herojskog saveznika Francuske u Velikom ratu, i za srpske borce preminule za Francusku u zajedničkoj borbi protiv nacističke okupacije”– nisu samo reči sećanja na herojsku prošlost, već zavet i osnova na kojoj gradimo sadašnjost i koračamo zajedno u budućnost i nove pobede.

Francuska i njen narod će u nama uvek imati pouzdanog partnera i prijatelja koji će ih voleti, kao što je Francuska volela nas. Slava našim precima i živelo srpsko-francusko prijateljstvo! Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić svečano je dočekan ispred Palate Invalida u Parizu gde je položio je venac na spomen-ploču „Vernost za vernost“.

09.42 – Vučić izvršio smotru garde, pa položio venac na spomen-ploču „Vernost za vernost“

Predsednik Vučić je sa generalom Abadom izvršio smotru garde, pa zatim položio venac na tablu „Vernost za vernost“.

Na tabli piše na francuskom jeziku: U slavu srpske vojske, herojskog saveznika Francuske u Velikom ratu, i za srpske borce preminule za Francusku u zajedničkoj borbi protiv nacističke okupacije.

Predsednik i general Abad su minutom ćutanja odali počast srpskim borcima.

 

 

 

 

09.36 – Počeo svečani doček predsednika Vučića

Predsednika Vučića su ispred Palate Invalida dočekali Frank Rister, ministar za spolјnu trgovinu, privlačenje investicija, frankofoniju i francuze u inostranstvu pri Ministarstvu za Evropu i spolјne poslove Francuske Republike i general Kristof Abad, vojni guverner Pariza.

Intonirane su himna Srbije Bože pravde i himna Francuske Marseljeza.

 

09.00 – Sve je spremno za svečani doček predsednika Srbije u Parizu

Svečani orkestar i gardisti se spremaju za dolazak predsednika Srbije i francuskih zvaničnika.

Program posete

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se večeras s francuskim predsednikom Makronom, na čiji poziv boravi u zvaničnoj poseti Francuskoj. Ispred Jelisejske palate, u 20 časova biće priređen svečani doček uz najviše državne počasti za srpskog predsednika.

Potom će uslediti svečana večera koju Makron priređuje za Aleksandra Vučića, a nakon toga će uslediti i razgovori u četiri oka.

Ovaj susret Vučića s njegovim francuskim kolegom od izuzetne je važnosti za Srbiju i u strateškom smislu jedna od najvažnijih poseta u poslednjih 35 godina. Pored očiglednog političkog značaja, ovaj sastanak će imati i ogromnu ekonomsku težinu, merenu desetinama milijardi evra.

Biće to njihov dvadeseti susret do sada, a predsednik Srbije kaže, možda i najvažniji u poslednje tri decenije za našu zemlju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

7 thoughts on “STRATEŠKI SASTANAK U PARIZU: Potpisan i Memorandum između Vlade Srbije i EDF-a: Siniša Mali stavio paraf na dokument”

  1. WHY are you ALL SILENT about Germany´s KANZLER cooperation with muslim Izetbegovic couple and with Catholic Leaders and with Serbia and with Lars Loekke Rasmussen and with King of Spain = about THEY YEARS AGO were SELLING a RAPE of a jewish bosnian female migrant patient (whom is NOT their family) at Copenhagen surgery room, a RAPE for the ARTIFICIAL CROSS-BREEDING with Danmark´s King Frederikx and with Danmark´s Prince Joachim in order to ARTIFICIALLY REproduce those Royal kids by SEXtrafficking of the STOLEN REproductive genome but without the knowledge and without the Permission of the Patient ?
    Is Efraim Zuroff maybe BIOLOGICALLY VERY NEAR BLOODRELATED DNA FAMILY TO BOTH Norway´s King Harald 5 & to bosnian jewish female Censored patient & to UK Crown ?
    Is this jewish bosnian female as CENSORED Patient, living in Danmark = a VERY NEAR BLOODRELATED DNA to BOTH:
    – russian TSAR Family
    – spanish Crownprincess
    – Prince William
    – Princess Isabela of Danmark/ Princ Christian
    – FRENCH previous Royalty
    – Norwegian King Haakon
    – Swedish Crown
    – PREVIOUS Kings of Denmark until 1972
    – Karadjordjevic House
    – Savoy House
    – Donald Trump
    – Bill Clinton
    – Joe Biden
    – Angela Merkel
    – serbian general Draza Mihajlovic
    – Josip Broz Tito
    – Vladimir Putin
    – Obrenovic House
    – Michael Jackson
    – american Abraham Lincoln
    – several more africans
    ?
    You all are playing with forcing some civilian citizen to become a JEWISH MOTHER OF THE WORLD ?

    If those danish top Officials and bosnian/ serbian/ catholic Top Officials had together with Pontifex tried to secure a PEACEfull world BY DEPLETING the ALL CIVILIAN bloodLINEAGE = they could had as well had pushed ALL BOMB and MISILE BUTTONS and destroy this stupid planet WITH THEM ON IT = & they would achieve JUST AS PEACEFULL DEPLETED world as they are trying WITH RAPING the PATIENTS FOR THEIR PRIVATE REPRODUCTIVE GENOME !
    … as STUPID AS THEY ARE in those Top Jobs..

    This 300 year old pearl clam is unique in its ability to produce precious and unique pearls
    https://www.youtube.com/watch?v=Y8gH2mb00RA

    0
    0
    Odgovori
  2. kupovina rafala je vise politicka odluka. Ako cete da najace borbene avione onda Suhoj tu uveliko prednjaci nad rafalim i ostalim avionima.Jedino suhoji pogadjaju precizno mete na udaljenosti do 400km dok ostali nemogu vise od 200-250km da obaraju precizno ciljeve.,a tolika razlika nije mala stvar

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter