Izvor: Tanjug
12.02.2023 u 19:29
0

PETAR PETKOVIĆ OŠTRO O NOVIM- PERFIDNIM NAPADIMA: „Svečljin pokušaj da kriminalizuje Srbe neće nikoga uplašiti!“

On je poručio da Beograd i celokupna javnost čekaju već 21 dan da Svečlja pokaže snimke nadzornih kamera na Bistričkom mostu, kada su njegovi nelegalni eskadroni pucali u leđa Srbina i izrešetali automobil sa zadnje strane.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da pokušaj samoprozvanog ministra Dželjalja Svečlje da kriminalizuje Srbe i ceo sever na KiM nikoga neće ni zavarati ni uplašiti. On je dodao da Svečlja koristi izolovane i pojedinačne slučajeve za svoju prljavu propagandu i otvorenu mržnju prema svemu srpskom.

„KURTIJU ODAVNO OTKUCAVA SAT DA FORMIRA ZSO“ Poruka Petra Petkovića

„Da budem sasvim jasan, nikada srpski narod, ni predstavnici Srba, niti zvanični Beograd nisu, niti će, podržavati bilo kakav kriminal, ma čije ime i prezime da nosi i tu nema ni dileme, ni pregovora, niti se tome iko suprotstavlja. Davno je poznato da lažov u poštenje ne veruje i to što kriminalci proglašavaju čitav jedan narod kriminalnim, govori više o njihovoj nečistoj savesti“, navodi se u saopštenju Petkovića.

On je poručio da Beograd i celokupna javnost čekaju već 21 dan da Svečlja pokaže snimke nadzornih kamera na Bistričkom mostu, kada su njegovi nelegalni eskadroni pucali u leđa Srbina i izrešetali automobil sa zadnje strane.

„I naravno da ćemo uvek reagovati na teror kosovske policije i njen napad na srpski narod i to Svečlja ne može da spreči. Naravno da Svečlja ne pokazuje snimke nadzornih kamera, jer bi morao da pokaže svoju sramotu i prekomernu upotrebu sile kojom su njegovi policajci zapravo bili napadači i to sa nelegalnog punkta na kom svakodnevno maltreriraju i terorišu srpski narod na severu KiM“, istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je poručio da Svečlja ne pokušava da bilo kakvim akcijama opravda postojanje svojih nelegalnih baza i punktova na severu KiM, jer one tu nemaju šta da traže jer služe samo da njegov gazda Kurti sprovodi svoje jednostrane i nasilne akcije. Nešto ranije, kosovska policija je saopštila da je u akciji borbe protiv narkotika uhapsila dvojicu Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice, kao i da su pronađene tri laboratorije sa opojnim biljkama.

Oglasio se i Svečlja na Fejsbuku povodom akcije hapšenja, rekavši da je uništena labaratorija za drogu, da je uhapšen vlasnik, kao i da je svaki pokušaj Srbije da „destabilizuje“ takozvano Kosovo „preko kriminalnih bandi uzaludan i osuđen na propast“.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je naveo na Tviteru da su „paralelne strukture koje kontroliše Srbija“ na severu koštale građane i poreske obveznike na KiM 320 miliona evra zbog navodno neplaćenih računa za struju i 17 miliona evra za vodonabdevanje od 1999. godine. „Naravno, naši građani u severnim opštinama nisu krivi za ove nepravde.

Oni razumeju i prihvataju da je plaćanje osnovnih komunalija, kao što su struja i voda normalno, i da bi to omogućilo neophodna ulaganja za dalje poboljšanje kvaliteta usluga. Oni imaju pravo da imaju pristup takvim uslugama i da žive oslobođeni organizovanog kriminala, pritiska i pretnji od strane nelegalnih struktura predvođenih Srbijom“, rekao je Kurti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter