Izvor: Alo.rs
17.10.2023 u 11:27
0

PETER STANO POTVRDIO, LAJČAK 21. OKTOBRA STIŽE U BEOGRAD I PRIŠTINU: Sastanak sa sa predsednikom Vučićem i Kurtijem

Portparol Evropske unije Peter Stano najavio je danas da će specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak 21. oktobra posetiti Beograd i Prištinu.

Stano je rekao da Lajčak dolazi zajedno sa specijalnim izaslanicima francuskog predsednika, nemačkog kancelara i italijanskog premijera, Emanuelom Bonom, Jensom Pletnerom i Frančeskom Talom, kao i sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Lajčak će se u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a u Prištini sa premijerom takozvanog Kosova Aljbinom Kurtijem.

KURTIJEVI SPECIJALCI PONOVO DIVLJAJU: Takozvana kosovska policija vrši pretrese na severu KiM

Stano je rekao da je svrha posete da se postigne konkretan napredak u primeni Sporazuma o putu normalizacije i deeskalaciji posle najnovijih dešavanja.

Prema rečima Stana, države članice Unije i SAD ostaju snažne pristalice normalizacije odnosa između Beograda i Prištine i evropske budućnosti čitavog regiona.

– Imamo jasna očekivanja da će strane nastaviti proces normalizacije i ispuniti svoje obaveze bez odlaganja ili uslova – rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter