Izvor: Alo.rs
16.10.2023 u 14:06
0

SASTANCI U PRIŠTINI: Posle komandanta Kfora na Kosmet stiže i turski ministar odbrane

Ministar odbrane Turske Jašar Guler sutra će posetiti Kosovo i Metohiju, a u Prištini će se sastati sa takozvanim kosovskim ministrom odbrane Ejupom Maćedoncijem, objavila je Gazeta ekspres, a preneo portal Kosovo online.

Sastanku će prisustvovati i komandant takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga Baškim Jašari.

Podsetimo, na mesto komandanta misije Kfor na Kosovu i Metohiji je nedavno došao general-major turske vojske Ozkan Ulutaš.

Na ceremoniji koja je održana u glavnom štabu Kfora u Prištini Ulutaš je rekao da je ponosan što preuzima dužnost kao prvi turski oficir na čelu ove misije.

Ulutaš je, inače, 28. komandant Kfora od 1999. godine, od kada je NATO ušao na Kosovo i Metohiju.

Podsetimo, Turska je jedna od zemalja koja aktivno naoružava lažnu državu.

Tako je Priština od Turske nedavno nabavila dronove tipa „bajraktar“, a od te zemlje dobili su i protivoklopni sistem OMTAS, dometa do 4.500 metara, haubice „boran“ kalibra 105 milimetara, borbena vozila pešadije „vuran“, kao i minobacače „alkar“ kalibra 120 milimetara.

Uglavnom je reč o donacijama, ali za neke sisteme turska strana tvrdi da ih je prodala tzv. kosovskim bezbednosnim snagama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter