Izvor:
06.11.2017 u 15:43
0

Potvrda saradnje ministarstava odbrane Srbije i Mađarske!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar odbrane Mađarske Ištvan Šimičko sastali su se u nedelju na marginama međunarodnog sportskog takmičenja "57. svetsko vojno prvenstvo u diciplini croš -country" u organizaciji Delegacije Ministarsva odbrane Mađarske pri CISM koje se održava u mestu Balatonakaratja u Mađarskoj.

Ministar Vulin je, tom prilikom, istakao da Mađarska i Srbija dobro sarađuju na svim poljima, pa tako i na polju vojne saradnje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Danas smo razgovarali o tome kako da se školuju naši oficiri, kako da naše armije zajedno vežbaju i uče jedna od druge, i ja sam posebno zadovoljan što je ministar odbrane još jednom naglasio principijelnu poziciju Mađarske koja veoma poštuje našu poziciju vojne neutralnosti i koja smatra da je politika našeg predsednika Aleksandra Vučića, svakako, najbolja za našu zemlju kada je u pitanju vojna neutralnost i kada je u pitanju odnos naše zemlje prema svim velikim svetskim krizama i problemima", naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, tokom susreta sa mađarskim kolegom dogovoren je nastavak saradnje u svim oblastima vojno-vojne saradnje.

"Dogovorili smo se da i iduće godine nastavimo i sa brojnim vojnim aktivnostima i da svakako učinimo sve što je do nas da problemi kao što su migrantska kriza, da svi oni izazovi koji mogu da zaprete našim zemljama budu na najbolji način sagledani, da na najbolji način odgovorimo na njih, da razmenjujemo informacije i da se borimo protiv svega onoga što može da ugrozi naše zemlje. Naravno, razgovarali smo i o položaju srpske nacionalne manjine u Mađarskoj i o položaju mađarske nacionalne manjine u Srbiji i, naravno, sa velikim zadovoljstvom mogli da kažemo da su oni most između naših zemalja i da će tako i biti", zaključio je ministar Vulin.

Sastanku su prisustvovali i šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM) brigadni general Siniša Radović i načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju kapetan bojnog broda Milan Konjikovac, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: YouTube Printscreen/RTV PULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter