Izvor: Kurir.rs
07.11.2023 u 08:21
0

IZVEŠTAJ EVROPSKE KOMISIJE ZA 2023. GODINU: Potvrđen napredak Srbije u oblastima pravosuđa i medija

Evropska komisija je u novom Izveštaju za 2023. godinu konstatovala napredak Srbije u oblastima pravosuđa i medija, a došlo je do napretka i u oceni o usklađivanju sa spoljnom politikom EU.

Evropska komisija predlaže listu mera protiv Prištine, ove TRI SU GLAVNE

Srbija je, prema mišljenju Komisije, napredovala i u oblasti reforme pravosuđa kao i u medijskim reformama.

Pohvaljena su dva nedavno usvojena zakona u okviru medijske strategije, Zakon o javnom informisanju i medijima i Zakon o elektronskim medijima.

Srbija je napredovala i kada je reč o usklađivanju sa spoljnom politikom EU za razliku od prošle godine kada je konstatovano nazadovanje.

Izveštaj o Srbiji za 2023. godinu biće objavljen u Briselu, u sredu, 8. novembra, zajedno sa izveštajima o proceni napretka svih kandidata i potencijalnih kandidata u procesu proširenja EU, a prvi put predstaviće se i izveštaji o Ukrajini, Moldaviji i Gruziji.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter