Izvor: Tanjug
30.04.2023 u 15:27
0

PREMIJERKA BRNABIĆ JASNO PORUČILA: Pitanje nestalih najviše opterećuje odnose Srbije i Hrvatske

Pitanje nestalih je svakako pitanje koje najviše opterećuje odnose Srbije i Hrvatske, rekla je danas premijerka Ana Brnabić za hrvatske medije u Zagrebu, posle skupštine Srpskog narodnog vijeća (SNV).

-Drago mi je što smo u 2023. godini imali određenih pomaka po tim pitanjima. Imali smo i komisiju nadležnih tela dve države koja su se srela i razgovarala u januaru ove godine i određene konkretne aktivnosti u martu ove godine. To je ono što i nas opterećuje-rekla je Brnabić.

„NAŠI NARODI UPUĆENI SU JEDAN KA DRUGOM“: Brnabić, Plenković i predstavnici srpskog naroda FOTO

-Postoje u Republici Hrvatskoj u mrtvačnicama, u Zagrebu, Rijeci, Osjeku, ostaci 878 neidentifikovanih osoba. Srbija je zaista u potpunosti otvorena da sve ono što imamo u tom smislu kao otvorena pitanja rešimo, zatvorimo -poručila je premijerka.

Navodi da to pitanje nije lako rešivo za političare sa obe strane.

-Nije lako za političare, neće imati nikakav politički poen, ali to je naša odgovornost koju moramo da ispunimo- rekla je Brnabić.

Premijerka se osvrnula i na svoju ranije izjavu kada je rekla da je „Hrvatske neprijateljska zemlja zbog zabrane uvoza ruske nafte u Srbiju“.

-Stojim iza te izjave. Mislim da je krajnje nekorektna bila blokada uvoza nafte. Mislim da je to trenutak kada se energetika koristi u političke svrhe, mislim da to nije dobro i primereno, posebno za dve susedne zemlje. Mi, kada god imamo bezbroj otvorenih i teških pitanja, uvek kada imamo bilo kakvo političko nerazumevanje, vraćamo se na ta teška i nerešena pitanja -zaključila je Brnabić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter