Izvor: TANJUG
06.01.2024 u 11:50
0

PREMIJERKA I ČLANOVI VLADE ČESTITALI BOŽIĆ

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Božić patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju i vernicima koji ovaj praznik obeležavaju po julijanskom kalendaru. „U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime svim pravoslavnim vernicima želim srećan Božić. Uz dobro zdravlje, želim vam da ovaj najradosniji i najsvečaniji hrišćanski praznik proslavite u miru i ljubavi sa svojim najbližima, ispunjeni srećom i slogom. Mir Božji, Hristos se rodi“, navodi se u čestitki premijerke.

BADNJI DAN U PREDSEDNIŠTVU: Predsednik Vučić sa srpskom

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović čestitao je danas patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu, kulturnim i obrazovnim ustanovama i vernicima praznik rođenja Hristovog i Novu 2024. godinu. U čestitki se kaže: „Srdačno Vam čestitam Božić i Novu 2024. godinu. Radujući se prazniku kada božanska ljubav i milost obasjavaju ceo svet, želim da se one usele u srca svih ljudi dobre volje i podstaknu na činjenje dela ljubavi i praštanja, jer samo tako možemo gledati u budućnost i raditi za dobrobit i razvoj Republike Srbije. Godina koju ostavljamo za nama je bila ispunjena velikim iskušenjima pred našom državom, ali je to bila i godina velikih uspeha koje smo postigli zajedničkim naporima i predanim radom. Neka nas božanska poruka mira i ljubavi nadahne da i u budućnosti složno radimo i odolevamo svim izazovima gradeći našu zajedničku kuću Republiku Srbiju, razvijajući njene potencijale i snažeći dobrobit naših građana. Želim da Vas Gospod Isus Hristos, blagoslovi i podrži u svakom dobrom delu na radost Srpske pravoslavne crkve i dobrobit Republike Srbije. Mir Božiji-Hristos se rodi! Srećna i blagoslovena Nova godina!“

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić čestitala je danas patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim građanima Božić, i poželela da im najradosniji hrišćanski praznik u domove donese sreću, ljubav i blagostanje. „Na ovaj veliki praznik Hristovog rođenja, u danima božićne radosti i porodične topline, svi zajedno slvimo ljubav, zajedništvo, slogu i međusobno uvažavanje i razumevanje. To su vrednosti koje nas čine ne samo dobrim ljudima, već jačaju naše porodice, naše društvo i domovinu“, napisala je Kisić u čestitki.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je danas, povodom Božića, čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopu vojnom gospodinu Dositeju i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti. U čestitki patrijarhu Porfiriju se kaže: „Vaša Svetosti, U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično ime, Vama i hristoljubivom sveštenstvu, monaštvu i vernom narodu Srpske pravoslavne crkve, srdačno čestitam svesvetli praznik Rođenja Gospoda i spasa našega Isusa Hrista. Uz želje da se molitveno sećate svih blagočestivih pripadnika Vojske Srbije i moleći od Bogomladenca Isusa Hrista da Vam podari dug život, dobro zdravlje i mudrost u izobilju, najsrdačnije Vas pozdravljam hrišćanskim pozdravom: Mir Božji, Hristos se rodi!“.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali čestitao je danas Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve (SPC) i svim vernicima koji praznik slave po julijanskom kalendaru. „Neka najradosniji hrišćanski praznik donese svima dobro zdravlje, mir i mnogo razloga za osmehe. Praznik Hristovog rođenja neka sva srca ispuni radošću, ljubavlju, tolerancijom, ali i ukaže na prave vrednosti koje ne smemo zaboraviti. Božić je pravo vreme da se još jednom podsetimo na značaj zajedništva i sloge. Svi zajedno, snažno, uz veliki rad i trud možemo da omogućimo da Srbija nastavi da raste i postiže odlične rezultate. Nadahnuti jedinstvom, a u duhu praznika, nastavimo da gradimo i razvijamo našu zemlju i od nje pravimo bolje mesto za život svih njenih građana. Mir Božji – Hristos se rodi“, poručio je ministar Siniša Mali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter