Izvor: BLIC
02.09.2023 u 10:51
0

PREMIJERKA BRNABIĆ: „Od 1. januara za 10 odsto veće zarade u prosveti! Prosečna penzija biće 450 evra“

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je svoj deci srećan početak školske godine i najavila još jedno povećanje plata u prosveti.

Povodom početka školske godine premijerka Brnabić rekla je da joj se čini da posle tragedija koje su nam se dogodile naše društvo više neće biti isto.

– To su ožiljci koji će uvek ostati, srećna sam što je polazak u školu prošao dobro, posebno u OŠ Ribnikar. Mi smo tamo završili malu rekonstrukciju – izjavila je Brnabić i dodala da za dva meseca nije mogla da bude urađena kompletna rekonstrukcija.

Brnabić je svoj deci čestitala polazak u školu i istakla da prvi septembar uvek ima posebnu važnost.

Povećanje plata i penzija

Od juče su plate u prosveti uvećane 5,5 odsto, od 1. januara će biti povećanje plata još 10 odsto – naglasila je.

Brnabić je rekla da je Vlada svesna da još uvek nisu svi zadovoljni, ali da i dalje plate i penzije rastu.

PREMIJERKA BRNABIĆ: Zadatak Vlade da prirodne lepote Srbije prezentuje svima

U odnosu na 2012. godinu to je povećanje plata u prosveti od oko 90 odsto – kazala je Brnabić.

Kako je rekla, medicinskim sestrama će plate biti oko 150 odsto veće nego pre 11 godina.

Brnabić je istakla da smo bili zemlja sa najvećim rastom zaposlenosti u vreme pandemije.

– Što se penzija tiče, predsednik Vučić prati da posebno ispratimo svaki segment – navela je Brnabić i dodala da će prosečna penzija biti 450 evra.

Premijerka je istakla koliko je važno da Vlada radi kao tim i dodala da predsednik Vučić svaki put lestvicu podiže još malo i da je to drugačije, teško da bismo za 10 godina duplirali BDP.

– Kristalno nam je jasno da za naš narod mora još mnogo bolje, oni su još više zaslužili – kazala je Brnabić gostujući na televiziji i dodala da je pre plata za medicinske sestre bila 32.000 dinara i da je tada nezaposlenost mladih bila oko 50 odsto.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter