Izvor: Happy BSC
02.06.2022 u 09:08
0

Premijerka Srbije Ana Brnabić o INVESTICIJAMA, PRIVREDI I OBRAZOVANJU u „DOBRO JUTRO SRBIJO“

Premiejrka Srbije Ana Brnabić je gostovala u jutarnjoj emisiji „DOBRO JUTRO SRBIJO“ na HAPPY TV.

Premijerka je u jutarnjem programu govorila o društvu, privredi, obrazovanju, kao i o budućim investicijama i planovima za nova radna mesta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ana Brnabić, govoreći o investicijama, izjavila da samo u Kragujevcu, postoji potreba za dodatnih 1500 radnih mesta od starne stranih investitora koje je Vlada Srbije dovela.

Dodala je i da se vode pregovori sa nekim od najvećih investitora u automobilskoj industriji.

Na pitanje „Koji je ključni interes Srbije u daljem povećanju nemačkih investicija u Srbiji?“ premijerka je rekla da što se tiče nemačkih investicija, oni su najvažniji investitori, pre svega po obimu i broju radnih mesta. Dodaje i da već sada ima preko 70 hiljada radnih mesta.

– U ovom trenutku razgovaramo sa više nemačkih investitora, a u tome mnogo pomaže kabinet predsednika Aleksanda Vučića. Razgovaramo i o infrastrukturalnim projektima, energentima, kao i o direktnim investicijama, dodatnom broju radnih mesta itd. – izjavila je premijerka.

Premijerka Srbije dodaje i da ono što je specifično za nemačke, austrijske, i švajacarske investitore i naš odnos sa njima jeste dualno obrazovanje.

– U samom govoru predsednika Aleksandra Vučića posvećeno je značajno mesto obrazovanju, kao i dualnom  obrazovanju, kao nečemu što je važno za našu budućnost. To je najbolji način da obezbedimo kvalitetna radna mesta našim mladima – dodala je premijerka.

– Prošle godine smo uveli dualno  obrazovanje i na fakultetima. To je jedan model koji se pokazao izuzetno uspešan. On je najuspešniji model iz Nemačke, Švajcarske i Austrije i najbolji način da približite privredu i obrazovanje- istakla je Ana Brnabić.  

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter